Blog Başlık

  • Eylül 17, 2021 Haberler

    Mutfaklarda ve genel ev temizliğinde geniş yer kaplayan doğal malzemelerin başında limon tuzu vardır. Çok amaçlı olarak kullanılan ve kolayca ulaşılabilen limon tuzu aynı zamanda sağlık açısından da pek çok faydayı beraberinde getirir. Çeşitli meyvelerin içeriğinde yer alan ve doğal bir asit olan kimyasal sitrik asit limon tuzu olarak ifade edilir.

    limon tuzu nedir, limon tuzu ne işe yarar, limon tuzunun faydaları nelerdir, limon tuzu doğal mıdır
  • Eylül 16, 2021 Haberler

    Doymamış yağ asitleri bakımından zengin olan barbunya farklı yemek tarifleri ile mutfaklardaki yerini alır. Görüntü olarak kuru fasulyeye benzeyen barbunya çeşitli renklerde karşınıza çıkar. Çoğunlukla barbunyalar beyaz, krem, siyah, kırmızı, mor, benekli, çizgili ve benekli desenleriyle bilinir.

    barbunyanın faydaları nelerdir, barbunya neye iyi gelir, barbunyanın cilde faydaları, barbunya
  • Eylül 15, 2021 Haberler

    Birçok gıda ürünün temelinde yer alan buğday unu farklı şekillerde karşınıza çıkar. Yüksek besin değeri ile dikkat çeken çavdar unu sıklıkla tercih edilenlerden biridir. Sağlığa olan faydaları ile ön plana çıkan çavdar unu özellikle hamur işlerinde ve ekmek yapımında geniş bir yer kaplar. Buğdaygiller ailesinin bir ürünü olan çavdar unu ilk kez MÖ. 6500’lü yıllarda Asya’da yetiştirilmiştir. Ana vatanı Orta Asya ve Anadolu olan çavdar unu özellikle kilo kontrolü için sıklıkla tercih edilen bir türdür. Diyet programlarına eklenen çavdar ekmeği zayıflamak isteyenlerin temel besin kaynağını oluşturur.  

    çavdar unu nedir, çavdar ununun faydaları, çavdar unu nerelerde kullanılır, çavdar unu nasıl tüketilir
  • Eylül 14, 2021 Haberler

    Fundagiller ailesine mensup olan funda bitkisi dört mevsim yeşil yapraklarını koruyan bir yapıya sahiptir. İnce ve dikensi yaprakları ile ön plana çıkan funda yaprağı çoğunlukla dağların yamaçlarında ve kendiliğinden yetişir. Ekstra bir bakım ve özen istemeyen bu bitki pek çok faydayı da beraberinde getirir.

    funda yaprağı nedir, funda yaprağı ne işe yarar, funda yaprağı faydaları nelerdir, funda yaprağı çayı nasıl yapılır
  • Eylül 13, 2021 Haberler

    Buğday otsu ve tek yıllık bir bitki olarak bilinir. Ülkemizde özellikle İç Anadolu Bölgesi’nde buğday yetiştiriciliği oldukça yaygındır. Un ve yem üretiminde temel malzeme olarak kullanılan buğday farklı işlemlerden geçerek yağ halini alır. Buğday özütünden elde edilen buğday yağı birçok faydayı beraberinde getirir. İnsan vücuduna farklı açılardan fayda sağlayan buğday yağı ile geniş bir kullanım elde edebilirsiniz.

    buğday yağı nedir, buğday yağı neye iyi gelir, buğday yağının faydaları
  • Eylül 09, 2021 Haberler

    Taze kivi içindeki %83 oranındaki su ile oldukça sulu bir meyvedir ve bu meyvenin kurutulması ile elde edilen kivi kurusu da sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalıktır. Kivi dilimleri kurutma işlemi esnasında ağırlığının ve içindeki suyun büyük bir çoğunluğunu kaybettiği için 6-7 kilogram taze kividen 1 kilogram kivi kurusu elde edilebilmektedir.

    kivi kurusu neye iyi gelir, kivi kurusunun faydaları nelerdir, kivi kurusu faydaları, kivi kurusu nasıl tüketilir
  • Eylül 08, 2021 Haberler

    Pekmez birden fazla meyvenin çeşitli işlemlerden geçmesi sonucu elde edilen bir üründür. Bildiğiniz meyvelerin yanı sıra farklı şekilde hazırlanan pekmez çeşitleri de vardır. Andız ağacının meyvesinden hazırlanan pekmez türü pek bilinmese de pek çok faydayı beraberinde getirir.

    andız pekmezi nedir, andız pekmezi ne işe yarar, andız pekmezinin faydaları nelerdir
  • Eylül 07, 2021 Haberler

    Vitamin ve protein açısından zengin olan bakla mutfaklarda geniş bir yer kaplar. Mevsiminde tüketilen baklalar taze, iç ya da kuru şekliyle karşınıza çıkar. Farklı şekillerde yenilebilen bakla birçok faydayı beraberinde getirir. Özellikle vitamin ve protein desteğini her koşulda korumaya devam eder. Bu sayede baklayı kuru, taze ya da iç olarak kullanmanız herhangi bir besin değeri kaybına yol açmaz.

    baklanın faydaları nelerdir, bakla neye iyi gelir, baklanın sağlığa faydaları, diyet yaparken bakla yenir mi
  • Eylül 06, 2021 Haberler

    Meyveler, mevsiminde tüketimin yanı sıra uzun süre farklı koşullarda saklanabilen ürünlerdir. Birçok meyve çeşidi taze ve kuru tüketime uygun olduğu için aradığınız meyveyi kuru şekilde almanız mümkündür. Faydası ve lezzeti ile fark yaratan kuru incir de bu meyve seçeneklerinden biridir. Eski zamanlardan beri mutfaklardan ayrılmayan kuru incir lezzetli olduğu kadar sağlıklı bir besindir. Birçok faydayı beraberinde getiren kuru incir içeriğindeki vitaminler sayesinde besleyici etkisini bir kat daha artırır. Sağlıklı bir ara öğün ve atıştırmalık desteği sunan kuru incirin pek çok faydası bulunmaktadır.

    kuru incir neye iyi gelir, kuru incirin faydaları nelerdir, kuru incir tansiyonu dengeler, kuru incirin sağlığa faydaları
  • Eylül 03, 2021 Haberler

    Eski bir baharat olan zencefil, dünyada en çok kullanılan baharat türleri arasında yer almaktadır.

    kuru zencefil, zencefil kurusu, zencefil kurusu nedir, zencefil kurusunun faydaları
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR