Blog Başlık

  • Temmuz 01, 2021 Haberler

    Tarçın, tatlı yiyeceklerin tatlandırılması için kullanılan bir baharat türüdür. Farklı türleri olan tarçının en çok kullanılanı Seylan tarçınıdır. Seylan tarçını, Çin tarçınından daha farklıdır. En önemli farkı şeklinin değişik, renginin açık ve tadının hassas olmasıdır.

    seylan tarçını nedir, seylan tarçınının faydaları nelerdir, seylan tarçını neye iyi gelir, seylan tarçını nasıl elde edilir
  • Temmuz 01, 2021 Haberler

    Pirinç, en faydalı tahıllar arasında yer almaktadır. Pirinç, farklı formlarda da üretilmektedir. Evde kendiniz yapacağınız ya da marketlerden hazır olarak satın alabileceğiniz pirinç unu bunlardan bir tanesidir. Pirinç unu pirincin işlenerek un haline getirilmesiyle elde edilmektedir. Pirinç ununun pek çok faydası bulunmaktadır.

    pirinç unu, pirinç ununun faydaları nelerdir, pirinç unu neye iyi gelir, bebeklerde pirinç ununun faydaları, pirinç unu nelerde kullanılır
  • Temmuz 01, 2021 Haberler

    Karanfil içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller bakımından insan sağlığına yararlı bitkiler arasında yer alır. Türkiye’de de baharat olarak kullanılan karanfilin son yıllarda yağı da dikkat çekmektedir.

    karanfil yağı nedir, karanfil yağını faydaları nelerdir, karanfil yağı neye iyi gelir
  • Haziran 30, 2021 Haberler

    Türk mutfağında sevilen ve sıklıkla kullanılan yeşil mercimek tam bir protein deposudur. Yeşil mercimek faydaları fazla bilinmese de demir, yağsız protein ve folat bakımından zengin olması sebebiyle oldukça faydalıdır. Yüksek oranda lif içeren yeşil mercimek diyabet, insülin direnci ve hipoglisemi gibi sağlık problemleri için oldukça yararlı bir besindir.  

    yeşil mercimeğin faydaları nelerdir, yeşil mercimek nelere iyi gelir, protein kaynağı yeşil mercimek
  • Haziran 30, 2021 Haberler

    Herhangi bir kimyasal işleme maruz bırakılmadan tamamen güneşte kurutulmuş olan kayısı türüne gün kurusu denir. Diyetlerin vazgeçilmezi haline gelen gün kurusu kayısı diyetisyenler tarafından önerilen besinler arasında yer alır. Lezzetli olması ve tatlı krizlerine çözüm üretmesi nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.

    gün kurusu nedir, gün kurusu kayısı nedir, gün kurusu kayısısının faydaları nelerdir
  • Haziran 30, 2021 Haberler

    Deve dikeni faydaları ile geçmişten günümüze şifa deposu olarak kullanılmaktadır. Karaciğer rahatsızlıkları başta olmak üzere pek çok hastalığa iyi gelen deve dikeni, çeşitli sağlık problemlerinin tedavisinde kullanılmaktadır. Detoks ve antioksidan özelliği bulunan deve dikeni iltihap giderici özelliktedir.

    deve dikeni nedir, deve dikeni nasıl kullanılır, deve dikeninin faydaları nelerdir, deve dikeni otu nerede bulunur
  • Haziran 29, 2021 Haberler

    Kahvaltıların vazgeçilmezi olarak adlandırılan ve oldukça lezzetli olan zeytinin pek çok faydası vardır.

    zeytin yaprağı çayı, zeytin yaprağı, zeytin yaprağı nedir, zeytin yaprağının faydaları
  • Haziran 29, 2021 Haberler

    Beyin sağlığı ve gelişimi açısından gerekli birçok vitamin ve mineral içeren badem sağlık açısından pek çok fayda sağlar. İçeriğinde yer alan doymamış yağ asitleri, lif, antioksidanlar ve magnezyum gibi mineraller nedeniyle sağlık dostudur.

    yerli badem, yerli badem nedir, yerli badem faydaları, badem nedir, badem faydaları, tatlı badem
  • Haziran 29, 2021 Haberler

    Kedi otu kökü geleneksel tıpta geçmişten beri kullanılan şifalı bir bitkidir. Eski Yunanlıların tedavi yöntemlerinde kullandıkları kedi otu kökü uyku verici bir etkiye sahiptir.

    kedi otu kökü, kedi otu kökü nedir, kedi otu kökü faydaları
  • Haziran 28, 2021 Haberler

    Son dönemlerin en popüler sağlıklı besinleri arasında yer alan chia tohumu tariflere rahatlıkla eklenebilen bir besindir. Küçük boyutta bulunmasına karşın chia tohumu besin içeriği açısından zengindir. Antioksidan açısından zengin olan chia tohumu sağlık açısından oldukça faydalıdır.

    chia tohumu nedir, chia tohumu faydaları nelerdir, chia tohumu nasıl kullanılır
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR