Antep Fıstığı Neye İyi Gelir? Antep Fıstığı Faydaları

Antep Fıstığı Neye İyi Gelir? Antep Fıstığı Faydaları

Herkesin severek tükettiği ve baklavaların vazgeçilmezi haline gelen Antep fıstığı son derece sağlıklı bir besindir. Ülkemizde ağırlıklı olarak Gaziantep yöresinde yetişen Antep fıstığı, lezzetli olmasının yanı sıra şifa kaynağıdır.

Ağaçta yetişen Antep fıstığı, birçok faydası olan kabuklu kuru yemiştir. Antep fıstığı içerisinde bolca B6 vitamini ve antioksidan yer alır. Antep fıstığı, lif, potasyum, A grubu vitaminler, B grubu vitaminler, yağ ve protein açısından oldukça zengindir. Antep fıstığı potasyum açısından da zengindir.

Antep Fıstığının Faydaları

Antioksidanlar sağlık açısından oldukça önemlidir. Hücre hasarlarını önleyen Antep fıstığı, vücutta aminoasit üretilmesine etki eder. Bu nedenle yaşlılıkla ilgili ortaya çıkabilecek sorunları azaltır.

Kalp Sağlığını Korur

Kötü kolesterol seviyesini düşüren Antep fıstığı, antioksidan ve doğmamış yağ asitleri ile kalbin korunmasında etkilidir. Vücuttaki kolesterol seviyesini azaltır. Kroner kalp hastalığı riskinin azaltılmasında etkilidir. Sağlıksız beslenmenin getirdiği toksinlerden vücudun arındırılmasını sağlar. Kanser hücresi olarak bilinen serbest radikallerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

Kansızlığa İyi Gelir

Antep fıstığı bakır içeriği yüksek bir besindir. Demirin kolay bir şekilde emilmesine katkı sağlar. Aynı şekilde içerisinde yer alan B6 vitamini kandaki oksijenin taşınmasında etkilidir. Antep fıstığının düzenli olarak tüketilmesi halinde B6 vitamini karşılanarak oksijen ve hemoglobin miktarı artırılabilir. Böylelikle kansızlığa iyi gelir.

Sindirim Sistemini Düzenler

Antep fıstığında iyi bir lif kaynağıdır. Zengin lif içeriği olması nedeniyle sindirimi rahatlatır, hazımsızlığı engeller. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.  

Beyin Sağlığına Faydalıdır

İçeriğindeki B6 vitamini sayesinde beyin sağlığı açısından faydalıdır. B6 vitamini sinir sisteminin hücrelerinin yenilenmesinde etkilidir. Bu nedenle, hafızanın güçlenmesi söz konusudur. 

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Antep fıstığı içerisinde yer alan B6 vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir. Bazı enfeksiyon ve kanser türlerinin önlenmesine katkı sağlar.

Cildin Güzelleşmesini Sağlar

Antep fıstığı tüketimi cilt sağlığı ve cilt güzelliği açısından önemlidir. İçerisinde yer alan doymuş yağ asitleri ile cilt nemlendirilmesini sağlar. İçerisinde yer alan E vitamini ise sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olmanıza katkı sağlar. Cildi zararlı UV ışınlarından koruyan Antep fıstığı cilt hastalıklarına karşı koruma sağlar.

Göz Hastalıklarına İyi Gelir

Antep fıstığı içerdiği antioksidan oranı sayesinde hücrelerin hasar görmesinin önüne geçer. Yaşlılığa bağlı ortaya çıkan bazı göz hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

Şeker Miktarını Dengeler

Antep fıstığı kandaki şeker miktarını dengeler. Uzmanlar şeker hastalıklarına iyi gelir. Bu nedenle şeker hastalığı bulunanlar tarafından sıklıkla tüketilir. İnsülin direncini düşüren Antep fıstığı, yüksek tansiyon risklerinin azaltılmasında etkilidir.

Antep Fıstığı Nasıl Tüketilir?

Antep fıstığı günlük olarak tüketilebilecek herhangi bir yan etkisi olmayan besindir. Ancak fazla tüketilmesi durumunda her besinde olabileceği gibi problemlere neden olabilir. Çok fazla tüketildiğinde kilo alınabilir. Yağ içeriği fazla olduğu için fazla tüketilmesi halinde sivilce oluşabilir. Bu nedenle, günlük olarak bir avuç tüketilmesi yeterlidir.

https://www.aktarciniz.com/

 

 

Etiketler: antep fıstığı, antep fıstığı faydaları, antep fıstığının faydaları, kaliteli antep fıstığı
Mart 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR