Argan Sabununun Faydaları Nelerdir?

Argan Sabununun Faydaları Nelerdir?

Argan ağacı, endemik bir ağaçtır ve çiçekli bitkilere sahiptir. Ağacın boyu 10 metreye kadar uzar ve yaklaşık olarak 200 yıl boyunca kurumadan kalabilir. Meyvesi siyah ve kuru olan bu ağaç kereste, yağ ve sabun yapımında kullanılır. Meyvesi doğrudan tüketilebilen yağın özellikle kozmetikteki etkisi çok büyüktür.

Argan sabunu ciltte sağladığı faydalar kozmetik endüstride bitkinin çok önemli bir yere gelmesini sağlamıştır. Pek çok faydası bulunan argan ağacı, yağ ve sabununda kullanılmaktadır. Özellikle cilt üzerinde birçok faydası bulunan argan ağacı kozmetik endüstrisi tarafından yaygın olarak tercih edilmektedir.

Argun sabunu doğal sabunlar içinde en popüler organik sabunlar arasındadır. Argan, E vitamini açısından oldukça zengin bir bitkidir. Argan sabunu içerdiği yoğun argan nedeniyle oldukça etkilidir. Argan sabunu doğal içeriği ile cildi derinlemesine temizler ve besler.

Argan Sabunu Neye İyi Gelir?

Güneş Işınlarından Korur

İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde güneşin ışınlarından cildi korur. Düzenli olarak kullanılması halinde ise cilt kanserini önleyici etkiye sahiptir.

Cildi Nemlendirir

Cildin nem dengesi yerinde olduğunda kırışıklıklar, çatlaklar ve çizgilerin oluşumu geç olur. Argan sabunu cildin nem dengesini koruyarak pürüzsüz ve yumuşak bir cilt oluşmasını sağlar. İçeriğinde bulunan E vitamini sayesinde vücudun sur tutmasını sağlar ve cilt istenilen nem dengesini korumuş olur.

Cilt Kusurlarını Tedavi Eder

E vitamini sayesinde renk açıcı özelliğe sahiptir. Ciltteki renk tonu farklılıklarını ortadan kaldırarak koyu lekelerin oluşumunu ve giderilmesini sağlar. İçeriğinde bulunan antienflamatuar sayesinde, cilt rahatsızlıklarını ortadan kaldırır.

Cilt Enfeksiyonlarını Giderir

Antibakteriyel ve antifungal özellikte olan savun deride meydana gelen mantar oluşumunu ve yara enfeksiyonlarını tedavi eder. Enfeksiyonlu ve mantarlı olan bölgelerin günde iki kez yıkanması iyileşmenin hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacaktır.  

Yaraları İyileştirir

Antioksidan özelliği ciltte meydana gelen kesikler ve yaraların hızla iyileşmesini sağlar. Ciltte meydana gelen tahriş ve kızarıklıklar düzenli olarak kullanılması halinde ortadan kalkacaktır. 

Saçlar Besler ve Korur

İçeriğinde bulunan Omega 9 sayesinde saçların beslenmesini ve çok daha hızlı uzamasını sağlar. Doğal organik olan bu sabun saç derisindeki yağ miktarının dengelenmesini sağlar. Kapalı gözenekleri açarak saç dökülmesine karşı koruyucu görev yapar.

İçeriğinde A, E ve C vitaminlerinin bol olduğu argan sabunu vücudun birçok bölgesinde onarıcı ve düzenleyici etkiye sahiptir.

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: argan sabunu, argan sabununun faydaları nelerdir, argan sabunu cilt temizliği, cilt bakımı, argan sabununun saçlara faydaları
Haziran 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR