Badem Unu Nedir? Faydaları Nelerdir?

Badem Unu Nedir? Faydaları Nelerdir?

Öğütülmüş bademlerden elde edilen badem unu, besin maddeleri açısından oldukça zengin bir üründür. Badem unu özellikle vücudunuzda antioksidan görevi gören, yağda eriyebilir bir bileşik olan E vitamini açısından da zengin kabul edilmektedir.

E vitamini ve badem unu kullanımında yaşlanmayı hızlandıran ve kalp hastalığı ve kanser riskinizi artıran serbest radikaller adlı zararlı moleküllerden gelen hasarlar kolaylıkla engellenebilmektedir. Bunun yanı sıra yapılan birçok çalışma, E vitaminin kalp ve Alzheimer gibi birçok rahatsızlığın azaltılmasında rol aldığı tespit edilmektedir.

Magnezyum, badem ununda bol miktarda yer alan başka bir besin türü olmaktadır. Vücudumuzdaki birçok proseste yer almakta ve iyileştirilmiş kan şekeri kontrolü, azaltılmış insülin direnci ve düşük kan basıncı da dahil pek çok konuda avantaj sağlamaktadır.

Badem Ununun Faydaları Nelerdir?

Badem ununun pek çok faydası bulunmaktadır. Badem ununun faydaları şu şekilde sıralanabilir;

Kalp Dostudur

Badem ununun içerisinde bulunan yağın yüzde 65’lik bir kısmı doymamış yağlardan meydana gelmektedir ve söz konusu olan bu yağların kötü kolesterol, kalp sağlığı açısından faydaları söz konusudur. Yapılan birçok bilimsel araştırmaya göre, hemen hemen her gün 50 gram badem tüketen kişilerin kalp hastalıklarına yakalanma oranı ciddi şekilde düşmektedir.

Kanser Oluşumunu Önlüyor

Dünyanın birçok üniversitesi bademin faydaları üzerine çalışmalar yapmıştır ve hemen hemen bütün çalışmalar bademin kansere karşı etkili olduğunu ortaya koymuşlardır. Özellikle bu çalışmalar çerçevesinde kolon kanserine karşı çok daha etkili olduğu ifade edilmektedir.

Kan Şekerini Dengeler

Badem özellikle diyabet hastaları açısından önemli bir çerez olmaktadır. Çünkü badem kan şekerini dengeleme konusunda etkin rol almaktadır.

Enerji Verir

Badem, E vitamini, fosfor, demir, magnezyum ve kalsiyum gibi birçok yararlı madde açısından zengin olduğu için bol enerji veren bir çerezdir. Badem unuyla yapılan yemekler de oldukça enerji verici yemekler olmaktadır. Günlük enerji ihtiyacının karşılanması için badem unu tüketilebilir.

Kilo Vermeyi Hızlandırıyor

Bademin bir diğer yararı ise obezite hastalarının metabolizmalarını hızlandırıcı etkiye sahip olmasıdır. Düzenli olarak badem tüketen kişilerin metabolizmaları daha hızlı olmaktadır.

https://www.aktarciniz.com

Etiketler: badem, badem unu nedir, badem unu faydaları nelerdir, badem unu nelere iyi gelir
Haziran 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR