Çay Ağacı Yağı Nedir? Çay Ağacı Yağının Faydaları

Çay Ağacı Yağı Nedir? Çay Ağacı Yağının Faydaları

Her geçen gün daha fazla kozmetik üründe karşımıza çıkan çay ağacı yağı, doğal özelliklerinden dolayı oldukça popülerdir.

Çay ağacı bitkisinin kökeni Avustralya’dır. Bu bitkinin yapraklarından elde edilen yağ uçucu özelliğe sahiptir. Keskin bir kokusunun olduğu yağ özellikle cilt üzerinde iyileştirici bir etkiye sahip olduğu bilinir.

Çay ağacı yağının kullanım alanı çok geniştir. Kremler, şampuanlar, tonikler, losyonlar içerisinde olduğu gibi ev temizlik ürünlerinde de hijyen amaçlı olarak kullanılabilmektedir. Çay ağacı yağının yanı sıra çay ağacı sabunu da sıklıkla kullanılan ürünler arasında yer alır.

Çay Ağacı Yağının Bileşenleri Nelerdir?

Çay ağacı yağının işlenişi farklı yöntemlerde olabilir. İçeriğindeki bileşenlere baktığımızda şunları görmek mümkündür. Terpinen‐4‐ol, γ‐terpinene, 1,8‐cineole, α‐terpinene, α‐terpineol, p‐cymene, ve α‐pinene. Bu maddeler antiseptik ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir.

Çay Ağacı Yağı Nerede Kullanılır?

Kepek Sorunu Tedavisi

Çay ağacı yağı doğal içeriğe sahip olduğundan saç köklerini ve derisini koruyan bir yapıya sahiptir. Şampuanlarda ve saç kremlerinde kullanıldığı gibi doğrudan cilt bakımında da kullanılabilir. Saçlarınıza bu yağı uyguladığınızda kepek sorununuzu ortadan kaldırabilirsiniz.

Koku Önleyici

Çay ağacı yağı içerisindeki bileşenler sayesinde deodorant etkisine sahiptir. Kendi kokusu çok hoş olmasa da farklı uçucu yağlarla birlikte kullanıldığında mükemmel bir parfüm olarak ortaya çıkabilir.

Hijyen Ürünlerinde Katkı Maddesi Olarak Kullanım

İçeriğindeki doğal bileşenlerin temizleyici bir etkisi vardır. Hijyen için kullanılan birçok ev temizlik ürünlerinde katkı maddesi olarak kullanılarak yüzey temizliği sağlayabilir.  Uçucu yağları doğrudan kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, tahriş edici özelliğinin olabileceğidir. Bunun için kullanırken göz ve mukoza alanlarıyla temastan kaçınmanız faydalı olacaktır.

Ayak Mantar Enfeksiyonu Tedavisi

Çay ağacı yağı dengeli kullanıldığında ayak mantarına iyi geldiği tespit edilmiştir. Ancak gereğinden fazla kullanılması ise ayak yanmasına neden olabilir. Ayak tırnaklarında meydana gelen mantarların kremlerle tedavisi mümkün değildir, ancak krem içerisine karıştırılacak olan çay ağacı yağı ile bu etki artırılabilir.

Herpes ve Maya Enfeksiyonundan Korur

Çay ağacı yağı, herpes ve maya enfeksiyonlarına neden olan virüslere karşı etkilidir. Diş eti hastalığı, ağız kokusu gibi bakteriyel rahatsızlıklarda etkisi araştırılmaktadır.

Vücuttaki Gözeneklerin Açılmasına Yardımcı Olur

Banyo sırasında kullanılan suya bir miktar ekleyerek vücuttaki gözeneklerin açılmasına yardımcı olur. Vücudun terleme dengesini düzenler. Vücuttan toksinlerin atılmasına katkı sağlar.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: çay ağacı yağı, çay ağacı yağı nedir, çay ağacı yağının faydaları, çay ağacı yağının bileşenleri
Haziran 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR