Civanperçemi Otunun Faydaları Nelerdir?

Civanperçemi Otunun Faydaları Nelerdir?

Türkiye’de en çok yetişen bitkiler arasında bulunan civanperçemi, kadınlar tarafından daha fazla kullanılan bir bitkidir. Bu bitkinin faydaları saymakla bitmez. Aşağıda bu faydalardan bazıları yer almaktadır.

Adet Düzensizliğini Dengeler

Düzensiz adet kadınlarda istenmeyen bir durumdur. Civanperçemi ise doğal yollardan tedavi imkânı sağlayarak adet düzensizliği yaşayan kadınların tedavisinde kullanılır. Düzenli olarak tüketildiğinde kısa süre içerisinde adetteki düzensizlikleri ortadan kaldıracaktır.

Diyabete İyi Gelir

Şeker hastalığı Türklerde sık görülen kronik rahatsızlıkların başında gelir. Civanperçemi ise diyabetin belirtilerini azaltarak şeker hastalığının neden olabileceği birtakım rahatsızlıkların önüne geçer.

Cilt Sağlığına İyi Gelir

Egzama, sivilce ve akne gibi durumlarda civanperçemi tedavi edici özelliğe sahiptir. Cildin daha diri ve güzel görünmesini sağlayan bitki meydana gelebilecek olan cilt sorunlarını engeller.

Kalp Hastalıklarına Karşı İyi Gelir

Düzenli olarak tüketilmesi halinde kalp krizi riskini azaltır. Damar tıkanıklığını önleyerek kan dolaşımının düzenli olmasını sağlar.

Yaraları İyileştirir

İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde yaraların hızla iyileşmesini sağlar. Özellikle iyileşmeyen açık yaraların tedavisinde etkilidir.

Sindirim Sistemi Rahatsızlıklarında Kullanılır

Antik çağlardan beri kullanılan, çeşitli kültürlerin tercih ettiği önemli bitkidir. Sindirim sistemi rahatsızlıklarından tutunda ağrıların giderilmesine kadar pek çok etkiye sahip olan bitki, enfeksiyon gibi cilt hastalıklarının tedavisinde de kullanılır.

Yüksek Ateşin Düşürülmesinde Kullanılır

Civanperçemi içeriğinde birçok vitamin ve mineralleri barındırır. Kanamalı hastalıklarda, soğuk algınlığının tedavisinde ve yüksek ateşin düşürülmesinde kullanılabilir.

Basur Tedavisinde Etkilidir

Basur tedavisinde kullanılır. Haşlanarak suyu içildiğinde basur memelerinin küçülmesini sağlar.

Civanperçemini içmenin yanı sıra banyo suyuna ekleyerek de kullanmak mümkündür. Banyo suyuna konulan civanperçemi kadın üreme organları rahatsızlıklarına ve genital bölge problemlerine iyi gelir.

Civanperçemi Nerelerde Yetişir?

Yol kenarlarında, tarlalarda, tahılların arasında kendi kendine yetişen bir bitkidir. Yaprakları sarı, beyaz renkte olan bu bitki antienflamatuar ve antiseptik etkilere sahiptir.

Civan Perçemi Çayı Faydaları Nelerdir?

Civanperçemi bitkisi çay olarak da içilebilir. Mide rahatsızlığına, hazımsızlığa ve için kurutulmuş öksürüğe iyi gelir. Çay olarak hazırlamak bitki kaynar su içerisine atılarak 10 dakika boyunca demlenmeye bırakılır ve sonrasında süzülerek aç ya da tok karnına içilir.

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: civanperçemi, civanperçemi otunun faydaları nelerdir, civanperçemi otu neye iyi gelir, civanperçemi çayının faydaları nelerdir
Haziran 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR