Dereotu Tohumu Faydaları ve Kullanımı

Dereotu Tohumu Faydaları ve Kullanımı

Taze ya da kurutulmuş olarak tüketilen dereotu hem yemeklerde hem de salatalarda kullanılmaktadır. Faydaları saymakla bitmeyen dereotunun insan sağlığına pek çok faydası vardır. Şifa deposu olan dereotu ayrıca geleneksel tıpta yaygın olarak kullanılmaktadır.

Dereotu maydanozgiller ailesine ait bir yeşil bitkidir. Dereotu tohumu ise dereotunun döllenmesinin ardından yumurtacıktan oluşan yeni dereotu oluşumunu sağlayan tanelerdir. Dereotunun oluşabilmesi için dereotu tohumuna ya da dereotu filizine gereksinim duyulmaktadır.

Dereotu tam bir vitamin ve mineral deposudur. Lifli olmasından ötürü doyuruculuğu yüksektir. İçeriğinde A ve C vitaminleri bulunan dereotunda yüksek oranda kalsiyum, potasyum, demir ve fosfat gibi mineraller bulunmaktadır. Dereotu, sindirimi düzenleyerek metabolizmanın çalışmasını dengeler ve bu sayede daha sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz. 

Uyku Problemini Çözer

Dereotu tüketen bir kişinin uyku problemi yaşamadığı bilinir. Dolayısıyla kalitesiz uyku uyumak isteyenlerin dereotu tüketmeleri yerinde olacaktır.

Anne Sütünü Arttırır

Yeni doğum yapmış annelerin sütlerinin artmasında önemli bir rol oynar. Emziren annenin bir hafta boyunca öğle ve akşam yemeklerinden önce taze 4–5 gram dereotu tüketmesiyle anne sütünün önemli miktarda arttığı gözlemlenmiştir.

Kemik Gelişimini Destekler

Kemikler çocukluk döneminde gelişirken yaşlandığında daha kırılgan olur. Dereotu ise kırılgan kemiklere fayda sağladığı gibi gelişim çağındaki kemiklerinde desteklenmesine yardımcı olur.

Metabolizmayı Hızlandırır

Metabolizmanın düzgün çalışması çok önemlidir. Her yemeğin içerisine katılan dereotu sayesinde metabolizmanın çalışma hızı da düzenlenmiş olacaktır.

Gaz Sorununu Giderir

Gaz önemli bir sağlık sorunudur. Az olması halinde sorun olmazken çok fazla gaz problemi yaşayan kişilerinde gün içerisinde çok rahatsız hissettikleri bilinir. Dereotu metabolizmayı düzgün çalıştırdığı gibi gaz probleminin çözülmesine de yardım olur. 

Adet Düzensizliklerini Dengeler

Adet düzensizliği her kadın için önemli bir sorundur. Dereotu tüketen kadınlar ise yaşadıkları adet düzensizliklerinden kısa sürede kurtulacaktır. Günlük hayatta yaşadığımız stres ve kilo regl dönemlerinin aksamasına neden olduğu için dereotu bu kaygıların giderilmesini sağlar.

Ağız Kokusunu Giderir

Nefes verirken ağızdan çıkan kötü koku yalnız başkalarını değil aynı zamanda kendinizi de rahatsız eder. Dereotu ağızdaki kötü kokuları yok ederek hoş bir tat ve koku oluşmasını sağlar.

Kanser Tedavisine İyi Gelir

Çağımızın en büyük problemlerinin başında kanser gelir. Dereotu içeriğinde bulunan C vitamini sayesinde kansere karşı koruyucu bir etki sağlar.

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: dereotu, dereotu tohumu faydaları nelerdir, dereotu tohumu kullanımı nasıldır, dereotunun sağlığa yararları nelerdir
Temmuz 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR