Eşek Sütü Sabunun Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Eşek Sütü Sabunun Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Eşek sütü sabunu cildi güzelleştirici ve gençleştirici etkisiyle bilinen bir sabundur.  A, B1, B2, C ve E vitaminleri açısından zengin olduğu gibi aynı zamanda yağ ve kalsiyum mineralini de bolca barındıran eşek sütü sabunu cildinize bakım yaparken sizleri daha genç bir görünüme kavuşturma gücüne sahiptir.

Eşek sütü ve eşek sütü sabununu ilk defa duymuş olabilirsiniz. Bu noktada, diğer doğal gıdalar ve doğal içerikli bakım ürünleri kadar çok duyulmamış olan eşek sütü sabunu hakkında aklınızda sorular olabilir. Bu sebeple, bu yazımızda sizin için eşek sütü sabunu neye iyi gelir ve eşek sütü sabunu nasıl kullanılır sorularını cevapladık.

Bir rivayete göre Mısır kraliçesi Kleopatra’nın güzellik ve gençlik sırlarından biri her gün yaptığı eşek sütü banyosudur. Eşek sütü sabununun pH değeri anne sütüne çok yakındır. Yüksek laktozuyla beraber eşek sütünün iyileştirici etkisi vardır. Bu sebeple de cildi iyileştirip güzelleştirmektedir.

Eşek Sütü Sabununun Cilde Faydaları

Eşek sütü sabununun cilde birçok faydası vardır. Öncelikle pürüzsüz bir cilt sağlayan eşek sütü sabunu sivilce, akne ve siyah noktaları iyi gelmektedir. Cilt kararmaları ve cilt lekeleri eşek sütü sabunu sayesinde azaltılabilmektedir. Cildi gençleştirdiğini belirttiğimiz eşek sütü ciltteki kırışıklıkları da azaltır.

Eşek sütü sabununun cilde iyi gelmesinin bir sebebi de cildin nem oranını artırması ve sağlıklı bir görünüm vermesidir. Cilt rengini genel anlamda dengeleyen bir içeriği olan eşek sütü sabunu, alerji kızarıklıklarını ve kaşıntıları da azaltabilir. Hücreleri yenileme etkisiyle eşek sütü sabunu yaşlılık lekelerini azaltabildiği gibi aynı zamanda sedef ve egzama gibi hastalıkların etkilerini de azaltma gücüne sahiptir.

Eşek Sütü Sabunu Nasıl Kullanılır?

Eşek sütü sabununu yüzünüzü yıkamak için sabah, öğlen ve akşam kullanabilirsiniz. Unutmayın ki düzenli kullanım ile cildinizin nem oranı artacak ve zamanla sivilce, akne, leke ve kırışıklık gibi problemleriniz daha az gözle görülebilir olacaktır. Eşek sütü sabununu yüzünüze ek olarak bütün vücudunuza uygulayabilirsiniz. Eşek sütü sabununun herhangi bir alerjen etkisi yoktur ancak açık yaraya uygulamamayı tercih etmenizi öneririz.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: eşek sütü sabunu, eşek sütü sabunu faydaları, eşek sütü sabunu kullanımı
Eylül 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR