Funda Yaprağı Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Funda Yaprağı Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Fundagiller ailesine mensup olan funda bitkisi dört mevsim yeşil yapraklarını koruyan bir yapıya sahiptir. İnce ve dikensi yaprakları ile ön plana çıkan funda yaprağı çoğunlukla dağların yamaçlarında ve kendiliğinden yetişir. Ekstra bir bakım ve özen istemeyen bu bitki pek çok faydayı da beraberinde getirir.

Mor ve pembe çiçekleri ile kendini gösteren funda yaprağı gölgeyi seven bir bitkidir. Özenle yetişen funda yaprağı eşsiz kokusu ve uzun boyu ile farklı kullanım alanlarında karşınıza çıkar. Özellikle çay olarak tüketilen bu bitki zayıflatıcı etkisi nedeniyle sıklıkla kullanılır. Diyet listesine funda yaprağını ekleyen pek çok kişi zayıflatıcı etkisini deneyimlemek ister. Bunun yanı sıra farklı faydalar da sunan funda yaprağı metabolizmayı hızlandırıcı bir etkiye sahiptir.

Funda Yaprağının Faydaları

Funda yaprağı hangi faydaları beraberinde getirir diyorsanız işte cevabı;

İdrar yolu hastalıklarının tedavisinde funda yaprağı ile hazırlanan çaylardan destek alabilirsiniz. İdrar söktürücü özelliği sayesinde funda yaprağı kısa sürede tedavinizin sonuçlanmasına olumlu katkılarda bulunur.

Funda yaprağı sistit tedavisine iyi geldiği için yardımcı ürün olarak kullanılır.

Böbrekleri temizleyici etkisini deneyimlemek için düzenli olarak funda yaprağı çayı tüketebilirsiniz.

Mesane problemlerinde kullanılan funda yaprağı aynı zamanda prostat sorunlarında da etkilidir.

Romatizma tedavisinde yardımcı ürün olan funda yaprağını karın ağrısı gibi farklı ağrı problemlerinde kullanabilirsiniz.

Soğuk algınlığına iyi gelen funda yaprağını öksürük sorunlarının tedavisinde tercih edebilirsiniz.

Uykuya dalma problemi yaşayanlar için bir fincan funda yaprağı çayı iyi gelecektir.

Funda Yaprağı Çayı Nasıl Hazırlanır?

Funda yaprağı mis gibi kokusu ve görkemli görüntüsü ile karşınıza çıkar. Çay olarak tüketilmeye uygun olan bu bitkiyi kolay bir şekilde demleyebilirsiniz. Bitki çayı demlerken birçok kişi uzun süreli kaynatma işlemlerine başvurur. Her çay farklı bir demle tekniğine ihtiyaç duyduğu için funda yaprağı çayını hazırlarken tüm adımlara dikkat etmenizde fayda var.

İyi bir funda çayı hazırlamak için öncelikle yarım litre kaynamış suyu bir kenara alın. Ardından 6 çay kaşığı funda kurusunu sıcak suyun içerisine ekleyin.  10-15 dakika kadar funda yapraklarının ağzı kapalı bir şekilde demlenmesini bekleyebilirsiniz. Daha sonra çayı süzerek damak tadınıza göre bal ilavesi yapabilirsiniz.

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: funda yaprağı nedir, funda yaprağı ne işe yarar, funda yaprağı faydaları nelerdir, funda yaprağı çayı nasıl yapılır
Eylül 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR