Jojoba Yağının Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Jojoba Yağının Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Son dönemlerde özellikle kozmetik sektöründe sıklıkla kullanılan jojoba yağı doğal bir yağ çeşididir. Birçok hastalığa şifa olan ve güzellik için uzun yıllardır kullanılan jojoba yağı sağladığı faydaları nedeniyle oldukça popülerdir.

Jojoba, çölde yetişen bir bitki türüdür. Bitkinin yağı kullanılarak çok uzun zamandan beri fayda sağlar. En çok yetiştiği ülkeler ise Amerika, Meksika, Hindistan ve İsrail’dir. E vitamini bakımından oldukça zengin olan bu yağın özellikle güzellik sektöründe bir numara olduğunu da bilmeyen yoktur.

Jojoba Yağı Ne İşe Yarar?

Jojoba yağı ilk olarak parfüm yapımında kullanılmaya başlandı. Cilt üzerindeki etkileri fark edildiğinde ise bu alanda da kullanılan sayılı bitkiler arasına girmeyi başardı. Cildin güzelleşmesi konusunda büyük bir etkiye sahip olan jojoba yağı saç derisinin de beslenmesine yardımcı oluyor.

Jojoba Yağının Cilde Faydaları

Jojoba yağının insan sağlığı üzerinde onlarca faydası vardır. Ancak cilt üzerindeki etkisi ön plana çıkar. Cildin nemlenmesini sağlayarak daha parlak bir görünüm kazandırdığı gibi cildin tazeliğini korumasında da önemli bir rol oynar.

Cildin temizlenmesinde etkili olan jojoba yağı makyaj sonrasında kullanıldığında makyajın tüm kalıntılarını yok eder. Antibakteriyel özelliği sayesinde ciltte çevresel koşullardan meydana gelen kirlenme, bakteri ve mantar oluşumunun önüne geçer.

Jojoba yağının iltihap önleyici bir özelliği vardır. Bu da cilt üzerinde meydana gelmiş bir yarada kullanıldığında iyileşme sürecinin hızlanmasına neden olur. Cildi temizlerken tıkalı gözenekleri açtığı için sivilce ve aknelerin tedavisinde önemli bir yeri vardır.

Jojoba yağının cilde faydasının en önemli nedeni, insan tenindeki yağa benzer olmasından kaynaklanır. Doğal olarak cilt ister kuru olsun ister yağlı isterse karma olsun her tip için kullanılması uygundur.

Jojoba yağı ile düzenli olarak masaj yapılması halinde selülit önleyici etkisi vardır. Bu nedenle vücudun herhangi bir yerinde rahatlıkla kullanılabilir.

Hamilelikte en çok şikâyet edilen konular arasında kilo alma ve çatlaklar gelir. Jojoba yağı ise hamilelikte hiçbir zararı olmadığı gibi çatlakların önlenmesini de sağlar.

Cildin kaybettiği elastik yapının geri kazanılmasını sağlayarak kırışıklıkların önlenmesine yardımcı olur.

Jojoba yağı ister tek başına ister diğer yağlarla birlikte kullanılabilir. Cilde doğrudan sürülebilecek olan yağı evde maske yapılarak da kullanılabilir.

Jojoba yağını saçlara da uygulayabilirsiniz. Saç derisine doğrudan uygulandığında etkisini gösterecektir. 

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: jojoba yağı, jojoba yağının faydaları nelerdir, jojoba yağı nasıl kullanılır, jojoba yağının cilde faydaları
Haziran 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR