Keten Tohumu Nedir? Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Keten Tohumu Nedir? Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Keten tohumunun faydaları saymakla bitmez. Keten tohumu güçlü içeriğiyle kardiyovasküler hastalıklar, alerji, astım ve diyabet gibi pek çok hastalığın önlenmesine yardımcı olur. Peki, keten tohumu nedir? Keten tohumu neye iyi gelir? Keten tohumu nasıl kullanılır?

Keten tohumu Omega – 3 yağ asitleri, liganlar ve lif bakımından oldukça zengindir. Keten tohumunda ayrıca tiamin, manganez ve magnezyum da bulunur. Bunun yanı sıra C ve B6 vitamini, kalsiyum, demir, potasyum ve sodyum kaynağıdır.

Keten Tohumu Nedir?

Yaklaşık olarak 2 metre boyunda olan keten bitkisinden elde edilen keten tohumunun özellikle kilo konusunda önemli bir etkisinin olduğunun altını çizelim. Keten tohumunun mazisine baktığımızda ilk kez Mısırlıların yetiştirmiş oldukları tahmin edilir. Lifli bir besin olan bu bitki adeta protein kaynağıdır. Kanserden, şeker hastalığına varıncaya kadar vücutta birtakım faydaları olan keten tohumu ile ilgili merak ettiğiniz bilgilere yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

Keten tohumunun görüntüsü küçük, kahverengi ya da altın rengindedir. Keten bitkisi lifli ve pamuklu olmasından dolayı iki ila üç katı daha güçlüdür. Keten tohumuyla ilgili olarak dünyanın en sağlıklı bitkisi diyebiliriz.

Keten Tohumunun Faydaları

Keten tohumunun insan sağlığı üzerinde önemli bir etkisi vardır.

Yüksek Lif Kaynağıdır

Lif beslenme konusunda oldukça önemlidir. Amacı, kan şekeri seviyesinin kontrol altına alınmasını sağlamaktır. Lifli olması demek kişinin midesini dolu hissetmesi demektir.

Kanser Riskini Önler

Meme kanserine iyi geldiği araştırılmış olan keten tohumu tümörün boyutlarının da düşmesine neden olabilir. Prostat kanseri riskini de azaltan keten tohumu öğütülmüş ketenin ligan yönünden zengin olduğu için prostat kanserine iyi gelir.

Şeker Hastalığına İyi Gelir

Şeker hastalığı önemli bir sağlık sorundur. Keten tohumu düzenli olarak tüketildiğinde şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur.

Kolesterolü düşürür

Kolesterolden kurtulabilmek için önce bazı önemli hususlara dikkat edilmesi gerekir. Düzenli olarak keten tohumu yiyenlerin kolesterolünde önemli düşüşler meydana gelecektir.

Cilt bakımı

Keten tohumu yağı ve cilt üzerinde önemli etkilere sahiptir. Özellikle iltihaplı sivilcelerle uğraşmak istemeyenler keten tohumuyla istedikleri etkiyi görebilecektir.

Sindirime Yardımcı

İçeriğinde bulunan yüksek lif nedeniyle sindirime yardımcı olur ve bu da kabızlık sorununa neden olacaktır.

Genel Sağlığı Korur

Keten tohumu, çoğu B kompleks vitamin ve E vitamini ile magnezyum, potasyum ve demir gibi mineraller bakımından zengindir. E vitamini sağlıklı cilt ve kemikler için esastır.

Enfeksiyonla Mücadele Eder

Zengin Omega 3 kaynağına sahip olan keten tohumu, böbrek iltihaplarını da giderici özelliğe sahiptir.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: keten tohumu, keten tohumu nedir, keten tohumu faydaları, keten tohumu nasıl kullanılır, keten tohumu ne işe yarar
Temmuz 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR