Küncü Nedir? Küncü Nasıl Kullanılır?

Küncü Nedir? Küncü Nasıl Kullanılır?

Afrika kökenli susam olan küncü sağlık açısından birçok faydaya sahiptir. Mutfaklarda hamur işlerinde tercih edilen bu baharat çeşitli işlemlerden geçirilerek yemeklerde ve kozmetik alanında yağ olarak sıklıkla tüketilmekte ve kullanılmaktadır.

Küncü içeriğindeki vitaminler hem vücut sağlığı hem de cilt sağlığı için önemli bir kaynak olarak kabul edilmektedir. Küncü günlük olarak tüketilebilen ve bağışıklık sistemini koruyan etkiye de sahip bir baharat olmaktadır. Bağışıklık sisteminin düşük olması kişinin hastalıklara karşı vücudunun direnç göstermesine engel olabilir. Küncü özellikle diyabeti önleyen yapısı ile kan şekerini dengeleyici olarak sıklıkla tercih edilmektedir.

Küncünün Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sisteminde oldukça faydalı olan susam A, C ve E vitaminlerini içerisinde barındırması açısından da oldukça önemli olmaktadır. Aynı zamanda da mineral bakımından da sodyum, potasyum ve magnezyum içeren bir üründür.

Hücre yenilemesi için gerekli olan E vitamini bol miktarda olduğundan vücuttaki tüm hücrelerin kısa sürede yenilenmesini sağlamaktadır. Kanser önleyici etkisi sayesinde kanserli hücrelerin oluşmasına engel olabilmektedir.

Susam vücuda enerji veren yapıda bir baharat olmaktadır. Halsizliğin engellenmesi için tercih edilebilmektedir. Bunun yanı sıra, kolesterol dengeleyici olarak da sıklıkla kullanılmaktadır. Magnezyum sayesinde damarlarda kan akışını hızlandırmaktadır. Kalp ve damar sağlığı için son derece büyük bir öneme sahip olmaktadır.

Küncü Nasıl Kullanılır? Kullanımı ve Kullanım Şekli Nedir?

Küncünün günlük hayatta sıkça kullanılması ve geleneksel Çin kültüründe de tercih edilmesi karaciğer sağlığı için büyük bir önem arz etmektedir. Göz sağlığında da kişinin görme duyusunun daha sağlıklı olmasına yardımcı olduğu bilinmektedir.

Tahin susamdan elde edilebilmektedir. Tahinin farklı lezzetler ile karıştırılarak tüketilmesi de susam içerisindeki vitamin ve minerallerin vücuda alınması açısından faydalı olmaktadır. Yağ şeklindeki formu ise genellikle cilt bakımında kullanılmaktadır.

Ciltte E vitamini sayesinde kolajen üretimini artırmakta, böylece kişinin cildinde lekelenmeler ve diğer cilt sorunları giderilmiş olmaktadır. Egzama ve mantar tedavisinde de cildin hızlı şekilde onarılması için tercih edilmektedir. Ayrıca, susam yağı saç bakımında da saç derisini besleyerek saçların daha canlı ve parlak olmasına yardımcı olmaktadır.

https://www.aktarciniz.com

Etiketler: küncü nedir, küncü neye iyi gelir, küncünün faydaları nelerdir, küncü nasıl kullanılır
Haziran 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR