Mısır Kavurgasının Bilinmeyen Faydaları

Mısır Kavurgasının Bilinmeyen Faydaları

Kavurga, Türklere özgü geleneksel bir tattır. Tahıldan üretilmiş kuruyemiş anlamına gelen kavurga, farklı malzemeler kullanılarak yapılır. Bu makalemizde ise mısır kavurgası ve onun bilinmeyen faydaları hakkında bilgiler vermeye çalıştık.

Mısır Kavurgası Nedir?

Mısırın taneleri koçanından sıyrılarak temizlenir ve üzerindeki kirlerden arındırılır. Temizlik işlemi sonrasında kaynatılarak haşlanan mısırlar yumuşatılır ve kurumaya bırakılır. Kuruyan mısır taneleri, toplanıp yağda karıştırılarak tuzlanır. Bu işlem mısır tanelerinin renginin koyulaşmasına ve altın sarısı haline gelmesine neden olur. Soslu hazırlanan kavurganın içine baharat ve tatlandırıcılar eklenir ve mısır kavurgası son halini almış olur.

Kavurganın tarihi çok eskilere kadar gider ve o dönemde de pek çok derde deva olduğu bilinmiştir. Mısır kavurgası diğer kavurgalara göre en faydalı olandır. Yüksek protein oranına sahip olması özellikle sporcular tarafından tercih edilmesini sağlamıştır.

Mısır Kavurgasının Yararları Nelerdir?

Mısır kavurgasının içerisinde çok sayıda lif bulunur. Bu da kan şekerinin dengede kalmasını sağlar. Zengin lifler kabızlık gibi sorunların yaşanmamasını sağlar. Mısırın posası ise kroner kalp yetmezliği için faydalıdır.

Enerji Deposudur

Mısır kavurgasının vücutta bilinen ve bilinmeyen birçok faydası vardır. Mısır kavurgasının içeriğinde bulunan karbonhidratlar vücudun enerji almasını sağlar. 100 gram mısır kavurgasının içerisinde ortalama olarak 400 kalori vardır. Doymuş ve doymamış yağ oranları bakımından dengeli olması vücudun ihtiyaç duyacağı enerjinin alınmasını sağlar.

Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Az miktarda tüketildiğinde bile doyurucu özelliğe sahiptir. Bu da aşırı kilolu olanların zayıflamasına kilo dengesini korumak isteyenlerinde kilo almamasına neden olur. Özellikle kilo sorunu olan kişiler tarafından tüketilmesi durumunda uzun süre tok tutar.

Hazımsızlığa İyi Gelir

Sindirimi kolay olduğundan dolayı hazımsızlık sorunu yaşayan kişilerin gün içerisinde daha rahat etmesini sağlar. Karın şişkinliğinin giderilmesine yardımcı olur.

Mikropları Öldürür

İçeriğinde bulunan antiseptik özellik sayesinde mikropların kolayca öldürülmesini sağlar. Bu da vücudun daha dirençli ve hastalıklardan uzak kalmasını sağlar.

Hafızayı Güçlendirir

İçeriğinde bulunan vitaminler sayesinde düzenli olarak tüketildiğinde hafızayı güçlendiren bir etkisi vardır.

Kan şekerini Düzenler

Lifli bir yapıya sahip olduğundan dolayı kan şekerinin dengede kalmasını sağlar.

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: mısır kavurgası, mısır kavurgasının faydaları nelerdir, mısır kavurgası nedir
Mayıs 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR