Ruşur Taşı Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Ruşur Taşı Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Doğada var olan pek çok taş türü alternatif tıp için önemli bir yere sahiptir. Başta cilt beyazlatma uygulamaları olmak üzere birçok alanda kullanılan ruşur taşı da bunlardan biridir. Anavatanı İran olan bu taş çeşidi özellikle cilt bakımında sıklıkla kullanılır.

Cildiniz zamana ve yaşlanmaya bağlı olarak birçok nedenden dolayı deformasyonlarla karşılaşabilir. Özellikle cildin gözle görülen kısımlarında yaşanan problemler kişiyi tedavi etmeye yönlendirir. Alternatif ürünlerden biri olan ruşur taşı ile birçok cilt problemine özel çözümler üretebilirsiniz. Cilt lekeleri, güneş lekesi ve kırışıklıklar başta olmak üzere pek çok sorunda ruşur taşı ile işlem yapmayı deneyebilirsiniz.

Ruşur Taşının Faydaları

Ruşur taşının kullanımı ve faydaları ile ilgili merak ettiğiniz tüm detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Ruşur taşı terlemeyi azaltıcı etkiye sahiptir.

Doğum lekelerini giderici özelliği ile karşınıza çıkar.

Peeling görevi üstlenerek cildinizin daha canlı ve sıkı görünmesine katkıda bulunur.

Cildin yanı sıra vücuttaki diğer bölgelerin de iyileşmesine katkıda bulunur. Buna göre dirsek kararması, bölgesel kararmalar ve çeşitli leke izleri için ruşur taşı kullanılabilir.

Çinko ve iyot bakımından zengin olan bu taş inatçı sivilcelerin tedavisinde etkin rol oynar.

İçeriğindeki mineraller peeling etkisi yaratarak cilt yüzeyinde bulunan ölü hücrelerin temizlenmesini sağlar.

Yaz aylarında meydana gelen renk eşitsizliklerinin tedavisine yardımcı olur.

Ruşur Taşı Kullanım Aşamaları

Ruşur taşını ilk kez kullananlar nasıl bir yol izlemesi gerektiğini bilmeyebilir. Özellikle işlem süresi ve ruşur taşının uygulama alanları konusunda tereddütte kalabilirsiniz. Etkili ve keyifli bir şekilde uygulama yapmak için ruşur taşını aşağıdaki koşullar eşliğinde kullanabilirsiniz.

Ruşur taşını aldıktan sonra kırarak küçük parçalara bölün. Daha sonra ufalayarak macun kıvamına getirebilirsiniz. Cildinizi temizleyerek ruşur taşını uygulayabilirsiniz. Bu noktada ruşur taşını sürmeden önce yüze krem sürmemeye dikkat edin.

Bu taş genel olarak kuru ciltler için uygulanan bir yöntemdir. Bu nedenle ruşur taşını cildinize koyduktan sonra 4-5 dakika boyunca bekletmeniz gerekir. Daha sonra ılık su ile yüzünüzü arındırabilirsiniz. Hemen ardından cildinize uygun bir nemlendirici krem sürmeyi unutmayın.

https://www.aktarciniz.com
Etiketler: ruşur taşı, ruşur taşı nedir, ruşur taşı faydaları, ruşur taşı kullanımı, ruşur taşı kullanım aşamaları
Eylül 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR