Seylan Tarçını Nedir? Faydaları Nelerdir?

Seylan Tarçını Nedir? Faydaları Nelerdir?

Tarçın, tatlı yiyeceklerin tatlandırılması için kullanılan bir baharat türüdür. Farklı türleri olan tarçının en çok kullanılanı Seylan tarçınıdır. Seylan tarçını, Çin tarçınından daha farklıdır. En önemli farkı şeklinin değişik, renginin açık ve tadının hassas olmasıdır.

Normal tarçın kadar sert bir yapıya sahip olmayan Seylan tarçını, katman katman yapısıyla kağıtla benzer özellik gösterir. Seylan tarçını kahverengi renktedir. Normalde 1 çubuk tarçın koyacağınız 1 içeceğe sadece bir katman koyarak lezzetli bir ürün elde edebilirsiniz.

Seylan Tarçını Nasıl Elde Edilir?

Seylan tarçını ağaç kabuğundan elde edilir. İlk olarak dış katmanı alındıktan sonra iç katman tıraşlanarak kurutulur ve sonrasında doğal kıvrımlı bir görüntü alır.

Seylan Tarının Faydaları Nelerdir?

Özellikle şeker hastalığında alternatif bir tedavi olarak kullanılan tarçının insülin aktivitesini uyardığı tespit edilmiştir. Karaciğer glikozunun da metabolize edilmesine yardımcı olan tarçının günde en az 120 miligram tüketilmesi önerilmektedir.

Kanserle Savaşan Enzimler İçerir

Seylan tarçın bağışıklık sistemini destekler ve bazı kanser türlerini tedavi edici özelliğe sahiptir. Özellikle kanserli olan vücutta kanserin yayılmasını önler

Kan Basıncını Yönetmeye Yardımcı Olur

Tarçın türü ne olursa olsun içeriğinde sinnamik asit bulunur. Bu özelliği kanın vücutta akmasını kolaylaştırır. Bu durum kalbin korunmasını sağlar. Kalp kanı daha rahat pompalayacağı için kalp krizi ihtimalini ortadan kaldırır. 

Alzheimer’i Önler

Beyindeki yüksek miktarda olan kan şekeri seviyesini kontrol etme özelliğine sahip olan Seylan tarçın, Alzheimer hastalığının başlangıcını durdurur. 

Seylan tarçın toz formunun yanı sıra kapsül halinde ve çubuk olarak satılır. Bal ve limon ile karıştırılıp çay haline getirildiğinde vücuttaki zararlı toksinlerin atılması sağlanmış olacaktır.

Seylan Tarçın Yan Etkileri Var mı?

Tüm bitkilerin aşırı kullanımı vücutta birtakım sorunlar oluşturabilmektedir. Seylan tarçın dozunda tüketildiğinde vücuda zarar verebilecek bilinmiş hiçbir yan etkisi yoktur.  Çin tarçınının içinde kumarin bulunduğundan dolayı çok fazla tüketilmesi halinde karaciğerde toksikler oluşturabilir. Seylan tarçınında ise kumarin çok az miktarda bulunur. Bu durum onu daha sağlıklı hale getirir.

Seylan tarçını olduğunuzdan emin olduğunuz bir ürünü satın aldığınızda güvenli bir şekilde tüketebilirsiniz.

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: seylan tarçını nedir, seylan tarçınının faydaları nelerdir, seylan tarçını neye iyi gelir, seylan tarçını nasıl elde edilir
Temmuz 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR