Ardıç Yağı Kreminin Faydaları Nelerdir?

Ardıç Yağı Kreminin Faydaları Nelerdir?

Ardıç pek çok kültürde şifa kaynağı olarak yararlanılan doğal içerikli bir bitkidir. Ülkemizde Anadolu ve Trakya bölgesinde yetişen ardıç, vücuda oldukça faydalıdır. Belirli hastalıkların tedavi edilmesinde kullanılan ardıç, antiseptik özelliği nedeniyle yaygın olarak kullanılmaktadır. Alternatif ve geleneksel tıp tedavisinde kullanılan ardıç yağı, ardıç meyvesinin uçucu yağ bileşenlerini içerir. Ardıç yağının krem olarak kullanımı da söz konusudur.

Ardıç kremi kan hastalıklarının tedavi edilmesinden tutun da mide ülserine varıncaya kadar pek çok sağlık sorununa iyi gelir. Mide ve bağırsaklardan kaynaklanan rahatsızlıkların giderilmesinde etkisi olan krem, bakteri ve enfeksiyonların önlenmesinde de tercih edilebilir. Romatizmal ağrıların giderilmesinde kullanılır.

Geçmiş zamanlardan beri kullanılan krem, antiseptiktir. Yaralanma, morarma ve ezik gibi fiziksel tahribatların tedavisi edilmesinde tercih edilebilir.

Ardıç Yağı Kreminin Faydaları Nelerdir?

Ardıç yağı kreminin en önemli görevleri arasında kanın temizlenmesini sağlamak vardır. Antiseptik bir ürün olmasından dolayı kan zehirlenmesini de engeller.

Anemiye iyi gelir.

İskelet sistemini yakından ilgilendiren, bel ve boyun fıtıklarının tedavisinde kullanılır. Kas eklem ağrıları ve romatizmal ağrılar için ağrı kesici bir göreve sahiptir.

Böbreklere faydalı olan krem, böbreklerde meydana gelen taşların düşürülmesini sağlar.

Antibiyotik özelliği sayesinde vücuttaki enfeksiyonların giderilmesini sağlar. Özellikle boğaz ve bademcik iltihaplanmalarına iyi gelir.

Deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

Selüliti yok eder.

Bağışıklık sistemini güçlendirir, vücuttaki virüslere ve enfeksiyonlara karşı koruyucudur.

Akne tedavisinde kullanılır.

Sivilceler için Ardıç Yağı ve Kremi

Deri altındaki gözeneklerde bakteri biriktiğinde doğal olarak sivilcelerin oluşumu meydana gelir. Ardıç kremi ise düzenli kullanılması halinde sivilcelere neden olan bu bakterilerin yok edilmesini sağlar.

Ardıç Yağı Kremi Nasıl Kullanılır?

Ardıç yağı krem ya da yağ şeklinde kullanılmaktadır. Eğer yağ şeklinde kullanılacaksa bu durumda içilen çaya, sade suya ya da yemeklere eklenebilir. Birkaç damla karıştırmak yeterli olacaktır.

Bağışıklık sistemini güçlendiren krem vücudu bakterilere karşı korur, mide bağırsak düzenini koruyarak genel sağlığınız üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

Ardıç Yağı Kremi Neye İyi Gelir?

Hazımsızlık sorununu çeken kişiler ardıç yağı veya kremi kullandığında gaz problemlerinden kurtulabilirler.

Mide rahatsızlıklarının giderilmesinde etkilidir.

Uyku problemlerinin ortadan kaldırılmasını sağlar.

Cildin kirlerden arınmasını sağlayarak, gözenekleri açar.

Cildi sıkılaştırarak kırışıklıkların engellenmesini sağlar.

Selülitli bölgelere masaj yapıldığında oluşumunu engeller.

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: ardıç yağı, ardıç yağının faydaları nelerdir, ardıç yağı kreminin faydaları, ardıç kremi neye iyi gelir, ardıç yağı nasıl kullanılır
Temmuz 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR