Soğan Yağı Nedir? Soğan Yağının Faydaları

Soğan Yağı Nedir - Soğan Yağının Faydaları

Günlük hayatta sıklıkla kullandığınız birçok yiyeceğin farklı şekillerde kullanılabildiğini görmüşsünüzdür. Soğan gibi pek çok yemekte kendine yer bulan bir malzemeyi yağ şeklinde görmemiş olabilirsiniz. Birçok faydayı beraberinde getiren soğan yağı geniş bir kullanım alanına sahiptir. Özellikle soğuk algınlığı ve çeşitli ağrıların tedavisinde soğan yağı sıklıkla kullanılır.

Romatizma ve kemik ağrıları için soğan yağı kullanımının oldukça yaygın olduğunu görebilirsiniz. Bunun yanı sıra bazı masaj tekniklerinde de soğan yağının desteği oldukça önemlidir. Arpacık soğanların çeşitli işlemlerden geçmesi ile elde edilen soğan yağının faydaları nelerdir? diyorsanız işte cevabı;

Soğuk Algınlığına İyi Gelir

Kış aylarında sıklıkla karşılaşılan soğuk algınlığı için doğal ürünlerden yardım almak isteyebilirsiniz. Soğan yağının etkisi ile gribal enfeksiyonlarla olan mücadelenizi daha güçlü kılabilirsiniz. Gribe yakalanmak istemeyenler bağışıklığını güçlü tutan besinlerden yararlanmayı tercih eder. Soğan yağını kış döneminde rutininize ekleyerek daha güçlü bir bünyeye sahip olabilirsiniz.

Bakterilerle Savaşır

Soğan yağını vücudun belli bölgelerinde kullanarak bakterilere karşı dirençli bir vücut elde edebilirsiniz.

A, B, C Vitamini Açısından Zengindir

Soğan yağı yapısı gereği yüksek oranda A, B ve C vitamini barındırır. İçeriğindeki vitamin desteği sayesinde metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahiptir.  

İdrar Söktürücü Etkiye Sahip

Soğanın iyi bir idrar söktürücü olduğunu birçok kez duymuşsunuzdur. Soğan yağını da düzenli bir şekilde kullanarak idrar söktürücü etkisini deneyimleyebilirsiniz.

Soğan Yağı Nasıl Yapılır?

Farklı kullanım alanlarına sahip olan soğanı yağ haline getirmek için çeşitli işlemlerden geçirmeniz gerekir. Belli bir hassasiyet ve işlem sırası gerektiren soğan yağını evde yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Arpacık soğanları soyup ince ince doğrayarak işleme başlayabilirsiniz. Ardından taze soğanı yıkayıp kuruladıktan sonra beyaz kısımlarıyla yeşil kısımlarını birbirinden ayırarak işleme devam edin.

Doğrama işleminden sonra bir miktar sıvı yağı tava gibi derin bir malzemeye dökün ve kısık ateşte ısıtın. Bundan sonra yağa arpacık soğanları ekleyip hafifçe kavurun. Bu işlemin ardından ocağı kapatıp arpacık soğanları maşayla yağın içinden alabilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra ocağı yeniden yakarak taze soğanın beyaz kısımlarını yağa eklemeyi unutmayın.

Soğanın taze kısımları da kahverengileştikten sonra ocağı kapatabilirsiniz. Son aşamada yağı soğanlarla birlikte hava almayan bir kavanoza koyup buzdolabında 1 ay saklayın. Bu sürenin sonunda kullanıma başlayabilirsiniz.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: soğan yağı, soğan yağı nedir, soğan yağı faydaları, soğan yağı nasıl yapılır, soğan yağı yapımı
Eylül 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR