Badem Şekerinin Faydaları

Badem Şekerinin Faydaları

Düğün, nişan, kutlama gibi özel günlerin ve organizasyonların vazgeçilmez parçası olan badem şekeri, özellikle bayram şekerlerinde ve çikolatalarda sıklıkla kullanılır.

Badem bizim geleneğimizde olduğu gibi farklı kültürlerde de bir kutlama tatlısı olarak kabul edilmiş bayram ziyaretlerinde çocukların her daim favorisi olmuştur. Badem şekeri adından da anlaşıldığı gibi temel maddesi badem olan bir tatlı çeşididir. Badem içi kavrulduktan sonra susuz eritilmiş olan şeker ağdasıyla döndürülerek kaplanır ve bu sayede pürüzsüz ve sert bir tabaka oluşması sağlanır.

İçeriğinde badem olduğunda tüketilmesi hem keyifli hem de kolay olan bu kuruyemiş türü lezzetlidir. Dengeli kullanıldığında ise vücuda birçok fayda sağlar.

Badem Şekerinin Faydaları

Baş ağrısına iyi gelir

Karaciğer ve böbreklerde meydana gelen ağrıların hafifletilerek giderilmesini sağlar.

Bedendeki fiziksel yorgunluğun giderilmesini sağlar.

Boğazı yumuşatarak balgam sökmede yardımcı olur.

Kalp krizi riskini azaltır.

İçeriğinde bulunan tekli doymamış yağ asitleri, lifler, antioksidanlar, magnezyum ve kalsiyum sayesinde kan şekerinin dengelenmesini sağlar.

Kolesterolün düşmesine yardımcı olur.

Kilo kontrolünü sağlar.

İçeriğindeki kalsiyum sayesinde kemiklerin sağlığını korur.

Güneşin cilde vereceği zararlı etkileri engeller, yaşlanmaya karşı geciktirici etkiye sahiptir.

İçeriğinde bulunan E vitamini sayesinde cildin sağlıklı kalmasını sağlar.

Zihin yorgunluğuna iyi gelir.

Kan şekerini dengede tutar.

İçeriğinde bulunan magnezyum sayesinde kan basıncının dengelenmesini sağlar. Bu da tansiyon, kalp krizi ve inme gibi hastalık riskinin ortadan kalkmasını sağlar.

Badem, posa bakımından zengin bir yiyecektir. Yağlı olması ise bağırsakların kasılarak gevşemesine yardımcı olur. Bu da kabızlık sorununun ortadan kalkmasını sağlar.

Antioksidan özellikte olması ve lif oranının yüksek olması vücudun kansere karşı dirençli olmasını sağlar. Özellikle kolon kanserinde koruyucu bir etkiye sahiptir.

İçeriğinde bulunan E vitamini sayesinde damar sertliğinin önlenmesini sağlar.

Badem şekerinin her gün dengeli bir şekilde tüketilmesi gerekir. Yalnızca badem günde 20 adete kadar tüketilebilir. 5 – 6 adet bademin bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile eşdeğer olduğunu düşündüğümüzde özellikle badem şekerinin hazımsızlık, mide rahatsızlıkları ve kabızlık gibi sorunları ortadan kaldırdığını söylemek mümkündür.

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: badem şekeri, badem şekerinin faydaları, badem
Mayıs 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR