Bademin Faydaları Nelerdir? Badem Neye İyi Gelir?

Bademin Faydaları Nelerdir - Badem Neye İyi Gelir

Kuruyemiş çeşitlerinden biri olan badem lezzetli olmasının yanı sıra pek çok faydası bulunan bir besindir. Sevilen bir atıştırmalık olan badem çiğ tüketilmesi halinde sağlık açısından birçok fayda sağlar. Besin açısından oldukça zengin olan bademi günlük olarak tüketmek özellikle beyin gelişimi ve sağlığı açısından oldukça önemlidir. 

Badem, Türkiye ve Ortadoğu ülkelerinde yaygın olarak yetiştirilir. Ağaçta yetişen badem şeftali ailesine bağlı bir meyvedir. Hem acı badem hem de tatlı badem olarak iki çeşidi bulunan bu bitkinin sağlık açısından birçok faydası bulunur. Özellikle kavrulmamış çiğ badem tüketmek sağlık açısından son derece yararlıdır.

Badem besin değeri yüksek bir kuru yemiş türüdür. Badem lif ve protein kaynağıdır. E vitamini, selenyum, çinko, magnezyum, protein, B vitaminleri, antioksidanlar gibi önemli besinleri içerir. Bademde ayrıca yüksek oranda tekli doymamış yağ bulunur. Tekli doymamış yağlar kötü kolesterol seviyesini koruyarak kalp sağlığına fayda sağlar.

Badem Neye İyi Gelir?

Beyin Sağlığı ve Gelişimine Katkı Sağlar

Badem insan beyninin sağlığı ve gelişimi için gerekli olan birçok bileşene sahiptir. Çocukların beyin gelişimini desteklemek için badem yedirilebilir. Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltan baden sinir sistemi sağlığının korunmasına yardımcı olur. Günde 6-7 adet badem tüketimi ile beyin sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Kolesterol Seviyesini Dengeler

Düzenli badem tüketilmesi halinde iyi ve kötü kolesterolün düzenlenmesine yardımcı olur. Kandaki kötü kolesterol (LDL) seviyesinin yüksek olması kalp-damar rahatsızlıklarına davetiye çıkarır. Her gün bir avuç badem tüketerek kötü kolesterolü düşürebilirsiniz. Kalp rahatsızlıkları riskini azaltabilirsiniz.

Kalp Dostudur

Bademde tekli doymamış yağlar bulunur. Bademde bulunan yağlar, protein ve potasyum kalp sağlığı açısından önemlidir. Bademin içerdiği E vitamini etkili bir antioksidan kaynağıdır. Bademde yer alan magnezyum kalp krizi riskini azaltır.

Bağışıklık Sistemini Korur

Badem içerisinde yer alan zengin besin kaynakları ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Çeşitli hastalıkların önlenmesinde etkili olan badem birçok hastalığa yol açan serbest radikalleri yok eder. Bademin içerisinde yer alan E vitamini kansere yakalanma riskini azaltır.

Kan Basıncını Düşürür

Yüksek kan basıncı kalp rahatsızlıklarına veya inmeye neden olabilir. Badem içeriğinde yer alan magnezyum ile kalp krizi ve hipertansiyon gibi rahatsızlıkların önüne geçer. Kan basıncının dengelenmesi için günlük olarak çiğ bademin tüketilmesi gerekir.

Kemikleri Güçlendirir

Kemik sağlığı için kalsiyum ve magnezyum tüketimi gerekir. Özellikle süt ve yoğurt tüketmeyen kişilerde kemiklerin güçlendirilmesi için badem tüketilebilir. Badem içeriğinde yer alan magnezyum ve kalsiyum ile kemiklerin gelişimi ve güçlenmesine katkı sağlar.

Zayıflamada Etkilidir

Badem protein ve yağ açısından zengin olması nedeniyle tok tutar ve enerji verir. Kan şekerinin dengelenmesi, tokluk ve kabızlık problemlerinin giderilmesini sağlar.

Cilt Güzelliği Sağlar

Badem, içeriğinde bulunan E vitamini sayesinde cilt hücrelerinin yenilenmesini destekler. Çiğ badem vücuttaki hücrelerin yenilenmesinde etkilidir. Saçlara ve saç derisine vitamin sağlayarak canlı ve parlak görünmesini sağlar. Aynı zamanda dökülmesini de engeller. 

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: badem, badem faydaları, bademin sağlığa faydaları, bademin faydaları
Mart 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR