Börülcenin Faydaları Nelerdir? Börülce Neye İyi Gelir?

Börülcenin Faydaları Nelerdir, Börülce Neye İyi Gelir

Yüksek protein kaynağı olan börülce adeta bir şifa deposudur. Faydaları saymakla bitmeyen börülce sindirim sisteminin çalıştırılmasından, kilo verdirmeye kadar birçok sorun için tüketilebilir. Haftada iki kez börülce yiyen bir kişi sindirim rahatsızlığını ortadan kaldıracaktır.

Günlük yaşamda sık kullanılan besinlerden biri olan börülce, özellikle Ege mutfağında farklı pişirme yöntemleriyle bilinir. Börülce sadece yemek değil aynı zamanda turşu da yapılır.  Börülcenin sağlık açısından pek çok faydası vardır. Uyku bozuklukları, diyabet ve kalp rahatsızlıklarının giderilmesinde etkili olan börülce neye iyi gelir? Börülcenin faydaları nelerdir? sorularının yanıtlarını sizler için derledik.

Börülce Neye İyi Gelir?

Börülcenin insan hayatındaki önemi büyüktür. Kolesterolün hızlı düşmesini sağlarken vücuttaki şeker dengesinin de korunmasına yardımcı olur.

A vitamini deposu olan börülce mevsime bağlı olarak taze ya da kurutulmuş olarak tüketilebilir. Börülce önemli bir protein kaynağıdır. Bunun için de demir eksikliğine ve anemiye iyi geldiği bilinir.

Çocukların Börülce Yemesinin Faydaları

Börülce özellikle büyüme çağı içerisindeki çocuklar için çok önemlidir. Türkiye’de demir eksikliği en sık görülen hastalıkların başında gelir. Kansızlığa iyi gelen börülce çocuklarda anemiye de iyi gelecektir. Özellikle emziren anne ya da henüz yeni regl olmaya başlamış olan kız çocuklarının demir eksikliğini ortadan kaldırır.

Börülcenin Yetişme Özellikleri Nelerdir?

Baklagiller familyasından olan börülce, bezelyeye benzer bir görüntüye sahiptir. İyi gelişmiş bir köke sahip olan bu bitkiler taze fasulye ile de karıştırılabilir. Börülceler üç yapraklıdır. Nemli topraklarda yetişen börülce Ege mutfağı için oldukça önemlidir.

Börülce Tüketmek İçin Nedenler

Börülce tüketmenin çeşitli faydaları vardır.

  • Sindirim sistemini destekler, bağırsak sağlığını koruyarak kabızlığı giderir.
  • Lifli olmasından dolayı tokluk hissi verir ve bu sayede kilo vermeye yardımcı olur.
  • Antioksidan özelliğe sahip olmasından dolayı kansere iyi gelir.
  • Düzenli olarak tüketildiğinde vücuttaki hücrelerin yenilenmesi sağlanmış olur. İçeriğinde bulunan çinko sayesinde yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar.
  • Vücuda enerji verir,
  • Vücutta su ve mineral dengesini korur
  • Büyüme çağındaki çocukların kemiklerini geliştirir, kemik erimesi olan yaşlılarda kemiklerin daha güçlü olmasını sağlar.
https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: börülce, börülce nedir, börülcenin faydaları, börülce neye iyi gelir, börülce yemenin faydaları
Ağustos 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR