Brezilya Cevizi Nedir? Brezilya Cevizi Faydaları

Brezilya Cevizi Nedir? Brezilya Cevizi Faydaları

Son zamanların en popüler kuruyemişleri arasında yer alan Brezilya cevizi uzmanlar tarafından süper besin olarak tanımlanmaktadır. Selenyum açısından oldukça zengin olan Brezilya cevizi sağlık açısından pek çok faydaya sahiptir. Şifa deposu olan Brezilya cevizinin faydalarını öğrendiğinizde tüketmeyi ihmal etmeyeceksiniz.

Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen Brezilya cevizi, Güney Amerika ağacından elde edilen ve besin değeri açısından zengin ve lezzetli bir fındık çeşididir. Brezilya cevizi görüntüsü açsından fındık ağacına benzeyen bir besindir. Brezilya, Peru, Kolombiya ve Venezuela’da yetiştirilen ve Güney Amerika ülkelerine özgü olan Brezilya cevizi, Amazon cevizi olarak da bilinmektedir. Brezilya cevizi oldukça lezzetli bir ürün olmasının yanında insan sağlığı açısından faydaları nedeniyle değerli bir besindir.

İçeriğinde yüksek oranda selenyum bulunan Brezilya cevizi antioksidan bakımından zengin bir besindir. Brezilya cevizi Omega-3 yağ asitleri, magnezyum, E vitamini, doymuş ve doymamış yağ asitleri açısından zengindir. Özellikle protein ve magnezyum açısından oldukça zengindir. Brezilya cevizi vitamin, mineral, lif, antioksidan ve bazı besin ögelerinin yoğun olarak yer aldığı zengin bir besin çeşididir.

Brezilya Cevizinin Faydaları Nelerdir?

Brezilya cevizinin en önemli faydası selenyum kaynağı olmasıdır. Brezilya cevizinin içeriğinde yer alan selenyum önemli bir mineraldir ve güçlü antioksidan özelliğe sahiptir. Güçlü bağışıklık sistemi için günde 5-6 adet Brezilya cevizi tüketerek vücut için gerekli olan selenyum sağlanabilmektedir.

Kalp Sağlığını Korumaya Yardımcıdır

Brezilya cevizi içeriğinde yer alan yüksek oranda Omega-3 sayesinde kalp sağlığını korur. İyi kolesterolü yükselterek kalp sağlığının korunmasını sağlayan Brezilya cevizi kan akışını dengeler. Damarların tıkanmasını engeller.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Yapılan araştırmalarda selenyum açısından doğada yer alan en zengin besinin Brezilya cevizi olduğu belirlenmiştir. Selenyum vücutta güçlü bir antioksidan etkiye sahiptir. Bu nedenle bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücudun direncinin artmasını sağlar. İnsan vücudunda selenyum eksikliği, bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve hastalıklara yakalanma riskinin artmasına neden olmaktadır.

Tiroit Bezinin Düzgün Çalışmasını Destekler

Tiroit bezi, sağladığı bazı temel hormonlarla vücudumuz açısından oldukça önemli bir işleve sahiptir. Brezilya cevizi içeriğinde yer alan selenyum ile tiroit bezinin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Brezilya cevizi tiroit hastalarının beslenme tedavisinde sıklıkla kullanılan besinler arasında yer almaktadır.

Sindirim Sistemini Düzenler

Lif açısından zengin bir besin olmasından dolayı sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur. Brezilya cevizi ayrıca, gastrik ülser sorunu yaşayanlarda da rahatlatıcı bir etkiye sahiptir.

Kanserli Hücrelerle Savaşır

Güçlü antioksidan özelliklere sahip olan Brezilya cevizi kanserli hücrelerle savaşmada etkilidir. Kanser hücrelerinin oluşumunu engellemeye yardımcı olan Brezilya cevizi vücutta kansere meyilli hasarlı hücrelerin yok edilmesine yardımcı olur.

Cilt Sağlığını İyileştirir

Cildin gereksinimi olan E, C ve antioksidan açısından zengin olan Brezilya cevizi, cildin sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar. Cildin elastikiyetini artırır. Bu sayede erken yaşlanmanın önüne geçer. Selenyum, kırışıklıklara ve cilt hücrelerinden cilt kanserine neden olan serbest radikallerin çıkarılmasını sağlayan güçlü bir antioksidandır. Brezilya cevizi ayrıca egzama ve sedef hastalığının önlenmesine yardımcı olur.

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: brezilya cevizi nedir, brezilya cevizinin faydaları nelerdir, sağlıklı yaşam,
Haziran 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR