Bulgur ve Buğdayın Faydaları Nelerdir?

Bulgur ve Buğdayın Faydaları Nelerdir

Bulgur güneş altında kurutulan, kurutma ve öğütme yoluyla elde edilen yarı hazır gıdalardan biridir. Buğday ise yaklaşık olarak üç bin yıldan beri tüketilen bir besindir.

Bulgur & Buğday Türk mutfağının ana lezzetlerinden biridir. Bulgur, çoğunlukla güneş ışığı altında veya yüksek kurutma kulelerinde; temizlik, pişirme, kurutma ve öğütme yoluyla elde edilen yarı hazır bir gıda ürünüdür. Bulgurun üretilmesi için sert buğday gerekir. 

Bulgurun Faydaları Nelerdir?

Enerji Kaynağıdır

Bulgurun içerisindeki karbonhidrat değeri yüksektir. Okul çağındaki çocukların gelişimi için faydalıdır.

Kolestrolü Dengeler

İçeriğinde yüksek oranda lif barındıran bulgur, kolesterolün dengelenmesini sağlayarak kötü kolesterolün oluşmasını engeller.

Sindirim Sistemini Destekler

Sinir ve sindirim sisteminin çalışmasında oldukça etkilidir. İçeriğinde bulunan B1 vitamini sindirim sisteminin tam kapasite ile çalışmasını sağlar. B12 vitamini dışında tam bir B vitamini kaynağıdır. Bulgur sindirim sisteminin çalışmasını hızlandırır ve bu sayede bağırsak sorunlarının yaşanmasını engeller.

Kan Şekerini Dengeler

Şeker toplumda yaygın görülen bir sağlık sorunudur. Uzun süreli tokluk vermesi kan şekerinin ani iniş çıkışlarını engeller.

Buğdayın Faydaları Nelerdir?

Buğday lifli bir besindir. Ciltteki sivilce ve aknelerin tedavi edilmesinden tutunda deri kanserine varıncaya kadar cilt üzerinde birçok etkiye sahiptir.

Saçlara Faydalıdır

Buğday cilde sağladığı fayda kadar saçlar içinde aynı öneme sahiptir. İçeriğindeki zengin mineral ve bileşenler saçlardaki hasarı minimuma indirir.

Genel Sağlığı Korur

B vitamini yönünden zengin olan buğday, vücudun genel fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde düzenlenmesini sağlar.

Sindirim Sistemini Düzenler

Yoğun bir lif içerdiğinden sindirim sistemi için faydalıdır. Bağırsakların hareketlenmesini sağlayarak kabızlık sorununa iyi gelir.

Kalp Sağlığına Faydalıdır

Kalp hastalıkları riskini azaltır. Günlük 8 gram bulgur tüketildiğinde kalp krizi ihtimalini azaltır.

Göz Sağlığını Korur

İçeriğinde E vitamini, çinko ve niasin bulunan bulgur, katarakt riskini azaltır. Göz sağlığını koruyarak görme problemi olanların ilerlemesini durdurur.

Şeker Hatalığına İyi Gelir

Şeker hastalığında önemli bir besin kaynağıdır. Vücudun kan şekeri dengesini düzenler ve diyabet hastalığı riskini azaltır.

Vücutta Detoks Yapar

Bağırsakların hareketi artırdığı için kabızlık sorununu ortadan kaldırır, vücudun temizlenmesinde önemli bir rol oynar.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: bulgur faydaları, buğday faydaları, bulgur, buğday
Mart 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR