Çiğ Fındık Neye İyi Gelir? Çiğ Fındığın Faydaları Nelerdir?

Çiğ Fındık Neye İyi Gelir? Çiğ Fındığın Faydaları Nelerdir?

Çiğ fındık faydaları bakımından oldukça zengindir. Genellikle Karadeniz bölgesinde yetiştirilen fındık hem lezzeti hem de sağlığa faydalarıyla dikkat çeker. Herkes tarafından sevilen ve ülkemizde sıklıkla tüketilen çiğ fındığın faydaları nelerdir? Çiğ fındık neye iyi gelir? Fındık hangi hastalıklara iyi gelir? sorularının cevabını sizler için derledik.

Tam bir sağlık deposu olan fındığın faydaları saymakla bitmemektedir. Özellikle de çiğ fındık, sağlık açısından faydalarıyla dikkat çekmektedir. Kemik sağlığından bağışıklığı güçlendirmeye, kanser hastalıklarından kalp ve damar hastalıklarına kadar faydalı bir yiyecektir. Çiğ fındık kavrulmuş fındığa kıyasla daha fazla antioksidan bulundurmaktadır. Bu nedenle fındık tercih ederken çiğ fındık almaya özen göstermek gerekmektedir.

Çiğ Fındığın Faydaları

Çiğ fındığın faydaları saymakla bitmez. İşte en çok bilinen faydaları.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Fındık, E vitamini bakımından oldukça zengin bir besindir. Fındık, içeriğindeki E vitamini sayesinde bağışıklık sisteminin güçlü hale gelmesine yardımcı olur.

Beyin Sağlığını Korur

Fındık içerisinde flavonoid içeren maddeler barındırmaktadır. Flavonoidler beyin sağlığını destekler. Fındık ayrıca psikolojik ve zihinsel açıdan kişinin kendisini iyi hissetmesine yardımcı olur.

Kemik Sağlığını Destekler

Fındık içerisinde magnezyum ve kalsiyum yer alır. Kalsiyum ve magnezyum kemik sağlığı ve kas ağrılarına iyi gelmektedir. Bu nedenle çocuklarda fındık tüketimi kemik oluşumu açısından kritik öneme sahiptir. Kas ve sinir sistemi için oldukça önemli olan fındık enerji üretimi gibi pek çok konuda destek verir.

Kolesterolü Düşürür

Fındık içerisinde kalp sağlığını destekleyen yağlar yer almaktadır. Fındığın içeriğinde yer alan oleik asit sayesinde kötü kolesterol (LDL) seviyesinin düşmesine yardımcı olur. Ayrıca, vücutta iyi kolesterolün (HDL) seviyesinin yükselmesine katkı sağlar. Düzenli olarak fındık tüketimi kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Fındık tüketimi kalp krizi nedeniyle meydana gelen ölüm riskini oldukça azaltır.

Kasları Güçlendirir

Fındık önemli bir magnezyum kaynağıdır. Magnezyum vücuttaki kalsiyum miktarının düzenlenmesini sağlar. Bu nedenle kalsiyum miktarının dengede olması kas gerginliğini ve yorgunluğunu azaltır. Yüksek magnezyum seviyesi aynı zamanda kas gücünün artmasına yardımcı olur.

Günde Ne Kadar Fındık Yemeli?

Fındığın aşırı tüketimi farklı problemlere neden olabilir ve kilo almanıza neden olabilir. Bu sebeple uzmanlar her gün bir avuç fındık yemenin yeterli olduğunu belirtmektedir.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: çiğ fındık, çiğ fındık neye iyi gelir, fındık neye iyi gelir, çiğ fındığın faydaları nelerdir
Ağustos 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR