Çocuk Diş Macunu Nasıl Olmalı?

Çocuk Diş Macunu Nasıl Olmalı

Çocuklarımız söz konusu olduğunda, onları sağlıklı ağız hijyeni alışkanlıklarına ve bir ömür boyu güzel gülümsemelere doğru yönlendirmek istiyoruz. Her şey bebeklik döneminden itibaren, çocuğunuzun diş etlerinden çıkan o küçük beyaz dişleri fark ettiğiniz anda başlar. Bu ilk dişler bebeğinizin gelişiminde önemli bir kilometre taşıdır. Çocuğunuz kendi başına yapabilene kadar dişlerine nasıl bakılacağı konusunda doğru rehberlik etmeniz gerekir.

Ebeveynler florürlü veya florürsüz diş macunu kullanıp kullanmama konusundaki düşünceleri kadar marka önerileri de aramazlar. Oysaki, çocuk diş macunu kullanırken markaya dikkat etmek ne kullandığınızı bilmeniz konusunda da önemli olacaktır.

Çocuklar İçin Diş Macununda Florür Olması Kötü mü?

Florür, toprakta hem tatlı hem de tuzlu suda ve bazı gıdalarda doğal olarak bulunan bir mineraldir. Diş minesini güçlendirmeye ve çürüklerle savaşmaya yardımcı olan bir katkı maddesi olarak diş macunlarında kullanılabilir. Çocuğunuz 2 yaşında veya daha küçükse dişlerini florürsüz bir diş macunu ile fırçalayabilir ve düzenli kontrollere götürebilirsiniz.  

Çocuğunuz için ne kadar diş macunu kullanmalısınız?

2 – 3 yaş arası çocuklar: pirinç tanesi büyüklüğünde, 3 yaş ve üstü çocuklar: bezelye büyüklüğünde diş macunu kullanabilir. Diş macunu kullanmak her ne kadar faydalı olsa da çok fazla diş macunu kullanmak gelişmekte olan dişlere zarar verebilir, çukurlaşma ve renk bozulmasına neden olabilir.

Diş Macunu Yutmak Zararlı mı?

Çocuklar çok meraklıdır ve bizim yapmadığımız pek çok şeyi yapmak için can atarlar. Örneğin; çocuk diş macunlarının naneli veya meyvemsi tadı onu cazip kılar. Çocuğun diş macunu yemesinin yan etkileri hafif ile şiddetli arasında değişebileceğinden, ne kadar yutulduğuna bağlıdır.

Florürlü diş macunu, çok miktarda yutulduğunda mide ağrısına ve olası bağırsak tıkanıklığına neden olabilir. Yukarıda belirtmiş olduğumuz oranlar çocukların diş macununu yutma ihtimali göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır.

Diş macununu fırçaladıktan sonra tükürmek, minenizi korumak ve güçlendirmek için sisteminizde uygun miktarda florür bırakacaktır. Küçük çocukları dişlerini fırçalarken denetlemek ve macunu ulaşamayacakları bir yere koymak faydalı olacaktır.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: çocuk diş macunu, diş macunu, çocuk diş fırçası
Ağustos 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR