Çörek Otu Nedir? Çörek Otu Faydaları

Çörek Otu Nedir? Çörek Otu Faydaları

Birçok derde deva olan çörek otu binlerce yıldır doğal tedavi yöntemlerinden biri olarak kullanılır. Birçok sağlık sorununun tedavisinde yararlanılan çörek otu ayrıca yemeklere eşlik eden bir lezzettir. Besin değeri oldukça yüksek olan çörek otu sadece sağlık alanında değil kozmetik alanında da yaygın olarak kullanılır.

Öksürük, grip, romatizma gibi birçok hastalığa iyi gelen çörek otu şifalı bitkiler arasında yer alır. İçeriğinde bulunan timokinon maddesi şeker hastalığı, kolesterol, egzama, alerji, sindirim sorunları ve sedef gibi birçok hastalığa iyi gelir.

İnsan vücudunda en hassas ve görevi önemli olan organların başında karaciğer gelir. Karaciğer vücuttaki yağların sindirilmesini ve vücudun sağlıklı olmasını sağlayan bir organdır. Hastalandığınızda aldığınız ilaçlar, alkol ve sigara kullanımı gibi pek çok neden karaciğerin zarar görmesine neden olurken çörek otu yağı karaciğerin iyileşme sürecinde çok önemli bir role sahiptir.

Vücutta antibiyotiklere karşı dirençli olan bakterilerin öldürülmesinde de çörek otunun önemli etkisi vardır. İçeriğinde bulunan asitler ve antioksidanlar cildin korunmasını sağlar.

Çörek Otunun Faydaları

Şifa deposu olan çörek otunun sağlık açısından pek çok faydası bulunur. Zayıflatmadan tutun da diş ağrısına kadar önemli bir etkisi olan çörek otu halk arasında her derde deva kara habbe olarak da bilinir. Çörek otu yağının faydaları şöyle sıralanabilir;

Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli rol oynar

Vücuttaki enfeksiyonu kurutur.

Bronşit ve kuru öksürüğe iyi gelir.

Kan şekerinin dengelenmesini sağlar.

Mide rahatsızlıklarına iyi gelir.

Astım hastalığına iyi gelir.

Kalp ve damar yollarını korur.

Romatizma ve eklem ağrılarına iyi gelir.

Siniri yatıştırır.

Halsizliği gidererek enerji verir.

Kabızlığı giderir.

Emziren annenin sütünü çoğaltır.

Baş ağrısını giderir.

Çörek Otunun Zararları Var Mı?

Çörek otu yağı acı bir tada sahipse bu durumda bozulmuş demektir ve tüketilmemesi gerekir. Böyle bir durumda tüketilmesi halinde ise etkisi kişiden kişiye farklılık gösterir. Genel anlamda bakacak olursak çörek otunun insan sağlığına herhangi bir zararı yoktur. 

Zayıflamaya Yardımcı Olur mu?

Çörek otu mide ve sindirim sistemindeki dengeleyici özelliğinden dolayı zayıflamak isteyen kadınlarında vazgeçilmezi olmuştur. Tok tutma özelliği göz önünde bulundurularak sabah, öğle ve akşam yemeklerden önce yoğurt içerisine katılarak yenebilir ya da su ile tüketilebilir.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: çörek otu, çörek otu nedir, çörek otu faydaları
Mayıs 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR