Çörek Otu Yağı Neye İyi Gelir Çörek Otu Yağı Faydaları

Çörek Otu Yağı Neye İyi Gelir Çörek Otu Yağı Faydaları

Birçok derde deva olan çörek otu yağı binlerce yıldır kullanılan çok faydalı şifalı bir yağdır. Sıklıkla tüketilen çörek otu yağının faydaları saymakla bitmez. Bağışıklık sistemini güçlendiren çörek otu yağı sedef, akne, vitilligo gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Çörek otu yağı nasıl kullanılır? Çörek otu yağı nasıl tüketilir? sorusu en çok araştırılan konular arasında yer alır.

Çörek Otu Nedir?

Çörek otu, mavi ve beyaz çiçeklere sahip olan küçük bir bitkideki siyah tohumlara verilen isimdir.  Siyah tohumlardan elde edilen yağ binlerce yıldan beri kullanılmaktadır. Çörek otunun yağı antioksidan ve antienflamatuar özelliğe sahiptir. Bu da yağın birçok hastalığın tedavisinde etkili olmasını sağlar.

Çörek otunun yağı kapsül olarak satılır ya da tropikal olarak kullanılabilir. Masaj yağlarına şampuanlara ve ev yapımı cilt bakımı ürünlerine eklenerek destek olunabilir. Kalitesi yüksek olduğundan dolayı yemeklerde, soslarda ve içeceklerde rahatlıkla kullanılabilir.

Çörek otunun lezzetinin yanı sıra insan vücuduna sağlamış olduğu birçok fayda vardır. Bu faydaları şöyle belirtebiliriz.

Çörek Otu Yağının Faydaları

Romatoid Artrite İyi Gelir

Yapılan araştırmalara göre, çörek otu yağının içeriğindeki antienflamatuar ve antioksidan özellikleri sayesinde romatoid artrit hastalarında iltihabı iyileştirebildiği gözlemlenmiştir.

Kanser Tedavisinde Kullanılır

Kanser ciddi ve ölümcül bir hastalıktır. Bu zamana kadar ilacı olmasa da kansere karşı gelebilecek doğada birçok ilaç vardır. Çörek otu da kanserle mücadele kullanılabilen etkili yağlar arasındadır. Çörek otunun kanser tedavisinde etkisinin ortaya çıkarılabilmesi için farelerde yapılan deneyler başarılı sonuçlar vermiştir.

Sedef Hastalığına İyi Gelir

Kaşıntı, ağrılı cilt rahatsızlıkları ve sedef hastalığı gibi durumlarda çörek otu yağının önemli etkisi vardır. Cildin kurumasını engelleyerek sedef hastalığının semptomlarının hafifletilmesi sağlanabilir.

 Akne Tedavisi

Çörek otu cildi nemlendirdiği gibi gözeneklerinde açılmasını sağlayarak aknelerin oluşumunu engeller. İltihap ve lezyonlu sivilcelerin tedavisinde önemli bir role sahiptir.

Vitiligo

Bir cilt hastalığı olarak bilinen vitiligonun tedavisinde önemli rol oynar. Yapılan araştırmalara göre çörek otu yağı oral olarak alındığında vitiligo lezyonlarının azalmasını sağlamıştır.

Kolesterolü Dengeler

Kolesterolün dengeli olmasını sağlar. İçeriğinde bulunan linoleik ve oleik asitler sayesinde kolesterolün düşmesini sağlar.

Astıma İyi Gelir

İçeriğinde bulunan anti-inflamatuar sayesinde astım semptomlarının azaltılması sağlanmış olur. Solunum yollarındaki iltihabın azalmasını da sağlayarak bronşit tedavisinde kullanılabilir.

Mide Sorunlarını Giderir

Mide kramplarını giderir, reflünün tedavi edilmesini sağlar. Çörek otu yağı gaz, karın şişliği ve ülserin tedavisinde etkilidir.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: çörek otu, çörek otu yağı, çörek otu yağının faydaları, çörek otu neye iyi gelir
Temmuz 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR