Dağ İnciri Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Dağ İnciri Nedir - Faydaları Nelerdir - Neye İyi Gelir

Dağ inciri herkes tarafından bilinen bir meyvedir. Tatlı bir tada sahip olmasından dolayı çocuk ve yaşlıların rahatlıkla tüketimi sağlanabilir. Sabah, öğlen ve akşam yenilebilecek, sofra arası atıştırmalığı olan da incirinin dozu abartılmadan gün içerisinde yenmesi birçok faydaya neden olacaktır.

Dağ İncirinin Faydaları

İncir genel olarak tansiyonu dengeleyen bir meyvedir. Bunun yanı sıra kabızlık ve diyabet gibi sorunlara iyi gelen incirin içeriğinde birçok mineral ve vitamin bulunmaktadır.

Dağ inciri faydaları denildiğinde sayısız fayda karşınıza çıkacaktır. Ancak gerek çocuklarda, gerek gençlerde gerekse yaşlılarda ortak faydası kemiklere iyi gelmesidir.

Dağ incirini temin edebilmek için dağa çıkmanıza ya da incir tarlasına gitmenize gerek yoktur. İnternet üzerinden satış yapan aktarlardan dağ inciri temin edilebilir. Dağ inciri gibi kuru olarak satılan ürünler genelde açık olarak satılır, bu nedenle aldığınız yer önemlidir. 

Sindirim Problemlerine İyi Gelir

Dağ inciri yüksek lif oranına sahip olduğundan dolayı sindirime iyi gelir. Kabızlık, ishal ve bağırsak tıkanması gibi durumların ortadan kaldırılmasını sağlar. Tüketildikten yaklaşık 1 saat sonra etkisini gösterir.

Yüksek veya Düşük Tansiyonu Dengeler

Tansiyon herkes için önemlidir, mutlaka dengeli olması gereken tansiyon bazılarında dengesiz bir hale gelebilir. Dağ inciri ise yüksek ve düşük tansiyonun dengelenmesini sağlar.

Diyabete İyi Gelir

Lifli yapısı kilo vermek isteyenler içinde oldukça önemlidir. Gün içerisinde tüketildiğinde tok tutacağı için kilo vermeye yardımcı olacaktır. 

Kemikleri Güçlendirir

İçeriğindeki magnezyum ve kalsiyum sayesinde kemiklerin gelişimine destek olur.

Kalp Damar Sorunlarına İyi Gelir

Kalp ve damar problemlerinin giderilmesini sağlar. İçeriğinde bulunan potasyum sayesinde kalp ritminin düzenlenmesini sağlar.

Kolesterolü Düzenler

Kolesterol önemli sağlık problemlerine neden olabilir. Düzenli olarak dağ inciri tüketildiğinde kolesterolün de dengelenmesini sağlar.

Grip ve Nezleye İyi Gelir

Mevsim geçişlerinde sıklıkla görülen grip ve nezle gibi durumlara karşı koruma sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığına karşı vücudu daha güçlü bir hale getirir.

Cildin Yenilenmesini Sağlar

İçeriğinde bulunan vitaminler sayesinde cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: dağ inciri, dağ inciri faydaları, dağ inciri nedir, dağ inciri neye iyi gelir
Ağustos 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR