Defne Yaprağının Faydaları Nelerdir?

Defne Yaprağının Faydaları Nelerdir

Defne yaprağı, özellikle yemek pişirmede yaygın olarak kullanılan bir bitki türüdür. İlaç yapımında kullanılan defne yapraklarının, vücudu detoksifiye etme ve bakteriyel enfeksiyonlardan koruma, yaşlanma sürecini yavaşlatma, yara iyileşmesini hızlandırma gibi sağlık açısından pek çok yararının bulunduğu çeşitli araştırmalar sonucunda ortaya konmaktadır.

Defne, Akdeniz bölgesine özgü küçük bir ağaç türüdür. Bilimsel olarak Laurus nobilis olarak bilinen defne yaprağı, Roma dönemine dayanan binlerce yıllık mutfak ve tıp dünyasının bir parçası olma özelliğini taşımaktadır.

Vitamin, bakır, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, demir, selenyum ve manganez açısından zengin bir kaynak ve aynı zamanda çok güçlü bir antienflamatuvar etkiye sahip olan defne yaprağının birçok faydası bulunmaktadır.

Defne Yaprağı Neye İyi Gelir?

Soğuk Algınlığına İyi Gelir

Hoş kokusu ile sofraların vazgeçilmezi haline gelen defne yaprağı antioksidan özelliğe sahiptir. Özellikle kış mevsiminde soğuk algınlığına iyi gelen bu bitki enfeksiyon belirtileri ile savaşır. Boğaz iltihaplanmalarının ve öksürüğün önüne geçer. Balgam söktürücü etkisi ile boğazları temizlemede etkilidir.

Sindirim Sistemini Düzenler

Sindirim sistemine iyi gelir. Gaz giderici özelliktedir. Mide rahatsızlıklarının giderilmesi ve çölyak hastalığı semptomlarının azaltılmasında etkilidir. Ayrıca, irritabl bağırsak sendromunu (IBS) yatıştırır.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Bağışıklık sistemini güçlendirmede etkilidir. Kötü kolesterolü düşürür. Böbrek enfeksiyonları ve böbrek taşı tedavisine yardımcıdır. Defne yaprağı kan şekeri seviyesini düzenler. Sakinleşmeye ve rahatlamaya yardımcı olur. Kan şekeri seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olur.

Ağrıları Azaltır

Defne yaprağı romatizma ağrılarının hafiflemesine yardımcı olur. Defne yaprağı aynı zamanda migren ve baş ağrıları için rahatlama sağlar. Adet ağrılarının azalmasına yardımcıdır.

Kaliteli Uyku Sağlar

Uyumadan hemen önce tüketilen defne yaprağı verimli bir uyku uyumanıza yardımcı olur.

Saç Köklerini Güçlendirir

Defne yaprağı saç köklerini güçlendirir. Kepek sorununu azaltır. Saç bitlerinin yok edilmesine yardımcıdır.

Yapılan araştırmalar defne yaprağının herhangi bir yan etkisini olduğuna dair herhangi bir veri ortaya koymamaktadır. Defne yaprağından faydalanmak için gerçek defne yaprağı bulmanız ve aşırı tüketmemeniz önemlidir. Çünkü, diğer çeşitlerinin toksik maddeler içerebilme olasılığı yüksek olmakta ve faydaların aksine kişiye ya da bireye zarar verebilme tehlikesi vardır. Bu nedenle saf, doğal ve gerçek defne yaprağını kullanmanız ve yaprağı kullanmadan önce doktora danışmanızda yarar olduğunu belirtmek gerekmektedir.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: defne yaprağı, defne yaprağı faydaları, defne yaprağı çayı
Nisan 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR