Deve Dikeni Nedir, Nasıl Kullanılır?

Deve Dikeni Nedir, Nasıl Kullanılır?

Deve dikeni faydaları ile geçmişten günümüze şifa deposu olarak kullanılmaktadır. Karaciğer rahatsızlıkları başta olmak üzere pek çok hastalığa iyi gelen deve dikeni, çeşitli sağlık problemlerinin tedavisinde kullanılmaktadır. Detoks ve antioksidan özelliği bulunan deve dikeni iltihap giderici özelliktedir.

Deve dikeni birçok türü olan, özellikle Akdeniz ve İskoçya bölgelerinde sık yetişen bir bitki türüdür. Birçok özelliğe sahip olan bu bitkinin mor çiçekleri, beyaz damarlı ve parlak yaprakları vardır. Deve dikeninden kapsüllerde üretilerek gıda takviyesi olarak satılabilir. Halk arasında deve dikeni hapı olarak da bilinen takviye ürünler pek çok yerde satılmaktadır.

Deve dikeni tohumları antioksidan ve anti-enflamatuar etkilere sahip olan silimarin içerir. Deve dikeninde bolca yer alan silimarin, serbest radikal ve oksidatif strese karşı koruyucu etkiye sahiptir. Karaciğer problemleri için en yaygın doğal takviyelerden biri olma özelliğini taşır. Silimarin kemoterapi esnasında karaciğer hücrelerini koruyabilir.

Deve Dikeni Faydaları Nelerdir?

Deve dikeninin sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır.

Karaciğeri korur.

Beyin fonksiyonlarının düzgün çalışmasını sağlar.

Kemikleri korumaya yardımcı olur.

Emziren annelerin sütünün artmasını sağlar.

Sivilce tedavisinde kullanılır.

Kan şekerini dengeler, diyabete iyi gelir.

Deve Dikeni Nasıl Kullanılır?

Deve dikeni birçok farklı şekilde kullanılabilir. Deve dikeni suda kaynatılarak içilebileceği gibi kavrularak da tüketilebilir. Deve dikeninden elde edilen yağın vücuda faydası vardır.

Bitki ilkbahar döneminde genç sürgünler verir ve bu dönemdeyken kesilerek yağı şişelenebilir. Yapraklarının iğneli olan bölümleri kesildiğinde salatalara katılarak doğal destek alınabilir.

Deve Dikeni Yağının Faydaları Nelerdir?

Deve dikeni yağı sağlık açısından pek çok faydaya sahiptir.

İştah açıcı özelliğe sahiptir.

Midenin kuvvetlendirilmesini sağlar.

Yemekten sonra hazmı kolaylaştırır.

Ateş düşürücü etkisi vardır.

Ter atmaya yardımcı olur.

Krampları giderir.

Migrene iyi gelir.

Kalp ve damar tıkanıklığını önler.

Cilde iyi gelir.

Prostat kansersine karşı koruyucu etkiye sahiptir.

Deve Dikeni Otu Nerede Bulunur?

Deve dikenin kayalık ve kuru olan alanlarda yetişir. Yabani bir bitki olmasından dolayı dayanıklıdır. Günümüzde pek çok kişinin bu özellikleri bildiklerinden dolayı bahçesinde yetiştirdiği bitkiler arasında bulunur.

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: deve dikeni nedir, deve dikeni nasıl kullanılır, deve dikeninin faydaları nelerdir, deve dikeni otu nerede bulunur
Haziran 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR