Diş Macunu Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş Macunu Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş macunu ağız sağlığında ve estetiğinde kullanılan en önemli diş ürünleri arasında yer alır. Kozmetik olarak da katkı sağlayan diş macunları rutin olarak günlük kullanılması gerekir. Diş macunu yalnız dişleri değil diş etlerini de koruma altına alır. Günde en az 2 kez dişlerin fırçalanması olası çürüklerin de oluşmasının önüne geçecektir.

Diş macunları markalara göre farklılaştığı gibi tat konusunda da birbirinden ayrılmıştır. Ağız içerisinde yapılan bakım sonrasında ağızda yumuşak bir tadın oluşturulması önemlidir. Bu sayede ağız içerisindeki kokunun da giderilmesi sağlanmış olacaktır.

Diş macunları dışarıdan bakıldığında farklı ambalajlara sahip olduğu gibi içerik olarak da birbirinden farklıdır. Bazı diş macunları başlangıç çürüklerini giderir, mineleri güçlendirirken bazıları diş etlerindeki hastalıkların tedavi edilmesini sağlar. 

Yanlış Diş Macunu Seçimi

Bir ürün alınırken nasıl dikkatli ve hassas hareket ediliyorsa, diş macunu içinde aynı hassasiyet gerekir. Çünkü yanlış bir diş macunu seçimi dişlerinizin dokusuna zarar vereceği gibi dişlerinde kaybedilmesine neden olabilir. Örneğin, diş etlerinde aşınma olan birinin beyazlaştırıcı diş macunu kullanması sakıncalıdır. Çünkü bu özellikteki diş macunları dişlerin erimesini hızlandırır ve kayba neden olur.

Renkli Diş Macunları

Renkli diş macunları dişlerde anlık olarak renk değişimlerine neden olur. Bu nedenle renkli özelliği olan macunların özel zaman öncesinde kullanılması uygun değildir. Renkli diş macunlarının diğer bir etkisi de dişetinde meydana gelen hastalıkların maskelenmesini sağlamasıdır.

Çocuk Diş Macunları

Bir çocuk ne kadar erken yaşta diş macunu ile tanışırsa dişleri açısından o kadar önemlidir. Bunun için de diş macunu seçerken çocuklara zarar vermeyecek, çocukların eğlenmelerini sağlayacak ve tadının çocukların seveceği türden olması gerekir. Çocuk diş macunları yetişkinlerin diş macunlarına göre daha yumuşak yapıdadır. Bunun için çocukların dişlerinde herhangi bir tahribe neden olmaz.

Hassas Dişler İçin Diş Macunları

Eğer dişleriniz ve diş etleriniz hassas ise bu durumda hassas diş macunlarının tercih edilmesi gerekir. Hassas dişlere çok fazla baskı yapıldığında dişlerde aşınmalara ve diş etlerinde kanamalara neden olur ve bu da soğuk sıcak hassasiyetinin artmasını sağlar.

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: diş macunu, diş macunu seçiminde dikkat edilmesi gerekenler, diş macunu seçimi, doğru diş macunu, en etkili diş macunu, renkli diş macunu, çocuklar için diş macunu, çocuk diş macunu
Temmuz 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR