Ekinezya Çayı Neye İyi Gelir? Ekinezya Çayının Faydaları

Ekinezya Çayı Neye İyi Gelir? Ekinezya Çayının Faydaları

Ekinezya, tüm dünyada popülerlik kazanan bitki türleri arasında yer alır. Ekinezya bitkisi çayı insan vücuduna sayısız fayda sağlar. Bitki çayları arasında bulunan ekinezya çayı hoş kokusu ve aroması ile pek çok kişinin severek tükettiği bitkiler arasındadır.  

Ekinzeya içerisinde bulunan vitamin, mineral ve antioksidanlar ile üst solunum yolu, migren, vajinal enfeksiyon, anksiyete gibi pek çok hastalığın gelişmesinin önüne geçer. Ekinezya bağışıklık sistemini güçlendirmek ve vücudun enfeksiyonlara karşı direncini artırmak amacıyla kullanılmaktadır.

Ekinezya Çayı Nedir?

Ekinezya bitkisi, papatyagiller familyasına aittir. Yüzyıllar öncesinden ilaç olarak kullanılmaya başlayan bu bitki, günümüzde bitki çayı olarak sıklıkla tüketilmektedir. İçeriğinin besin yönünden zengin olması insan vücudunda pek çok fayda sağlamasına imkân tanımıştır.

Ekinezya çayı bitkinin kurutulmasıyla elde edilir.  Özellikle soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların tedavisinde kullanılırken vücuda ekstra faydalara sahiptir.

Ekinezya Çayının Faydaları

Ekinezya çayı düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirecektir. Özellikle enfeksiyonlara karşı vücut direncinin artmasını sağlayan bu bitki, soğuk kış mevsimlerinin vazgeçilmezidir.

  • Ekinezya çayı grip, nezle ve soğuk algınlığının tedavisinde etkilidir.
  • Antiviral ve antimikrobiyal özelliğe sahip olduğundan vücuttaki mikroplarla savaşmada etkilidir.
  • Yapılan bilimsel araştırmalara göre AIDS tedavisinde etkili olduğu tespit edilmiştir.
  • Düzenli olarak tüketildiğinde kronik yorgunluk ve halsizliğin giderilmesinde etkilidir.
  • Ekinezya çayı sindirim sistemi bozukluklarının tedavi edilmesinde etkilidir.
  • Ağrı kesici özelliği sayesinde migren ağrılarının azalmasını sağlar.
  • Sedef, egzama gibi cilt hastalıklarının tedavisinde etkilidir. Ciltte oluşabilen sivilce ve akne sorunlarının giderilmesini sağlar.
  • Astım ve bronşite iyi gelir.
  • Öksürüğün giderilmesini sağlar.
  • Kadınlarda adet düzensizliğini normale döndürdüğü gibi adet döneminde yaşanan ağrı problemlerini de ortadan kaldırır.

Ekinezya Çayının Zararı Var mı?

Ekinezya çayı ne kadar içilmeli sorusu kafanızı karıştırabilir. Ekinezya çayı kullananlar günde 3 fincan içilebilir. Daha fazlası ise vücutta birtakım zararlı etkiye neden olabilir. Özellikle hamile kadınların ekinezya çayı tüketmemesi tavsiye edilir. Kronik rahatsızlığı olanlar düzenli ekinezya çayı tüketmek istiyorlarsa öncelikli olarak doktora danışmalarında fayda vardır.

Ekinezya Çayı Nasıl Demlenir?

Ekinezya çayı genelde poşet olarak satılır bu da tüketicinin demleme şeklini daha pratik hale getirmiştir. Poşet olarak satın alınan çay bir fincan sıcak suyun içerisine konularak 3–5 dakika boyunca bekletilerek tüketilebilir.

https://www.aktarciniz.com

Etiketler: ekinezya çayı neye iyi gelir, ekinezya çayının faydaları nelerdir, ekinezya çayı nasıl demlenir, ekinezya çayı nedir
Temmuz 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR