Erik Kurusunun Faydaları

Erik Kurusunun Faydaları

Erik, yaz aylarının sevilen meyveleri arasında yer almaktadır. Erik, çeşitli sağlık faydalarının yanı sıra oldukça besleyici bir meyvedir. Erik, taze ve kuru olarak tüketilebilmektedir. Lif ve antioksidanlarla birlikte birçok vitamin ve mineral içeren kuru erik, bazı kronik hastalık risklerinin azaltılmasına yardımcı olur.

Erik taze ya da kurutulmuş olarak tüketilmektedir. Kurutulmuş erik ya da kuru erik, herhangi bir fermantasyon süreci olmadan güneşte doğal olarak kurutulmuş erik çeşidi olarak ifade edilmektedir.

Bugüne kadar test edilen hiçbir meyve ya da kurutulmuş ot, kemik sağlığı üzerinde kuru eriğin gösterdiği etkiyi göstermemektedir. Kuru erik, kemik sağlığı açısından bu meyve pek çok fayda sağlamaktadır.

Kuru Erik ile Tanışın

Erik kurusu lif ve potasyum, demir ve retinol açısından oldukça zengindir. Kuru erik pek çok vitamin ve mineral içeren bir enerji deposudur. Kuru erik, K vitamini açısından zengin olmaktadır ve beta-karoten içermektedir. Küçük bir kâse kuru erik, tavsiye edilen günlük K vitamini alımının %87’sini, B vitamininin %20’sinden fazlasını, kalsiyumun %8’ini ve potasyumun %27’sini de içermektedir.

Kalp Sağlığı

Kuru erik içerisindeki yüksek potasyum, kalp ve sinir sisteminin düzgün çalışmasını sağlayan en önemli mineral olmaktadır. Günlük potasyum alımı düşük kan basıncına yardımcı olmaktadır. Baş dönmesi, kalp rahatsızlığı, kalp krizi, felç gibi problemlerin riskini azaltmaktadır.

Kabızlığı Azaltır

Kuru eriğin insanlar tercih etmesinin en büyük sebebi, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlamasıdır. Kuru erik, vücudun yiyecekleri doğru bir şekilde sindirmene yardımcı olmaktadır. Kuru erik ayrıca bağırsak hareketlerine yardımcı olan bir besindir. 

Antioksidan Açısından Zengindir

Kuru erik vücutta yer alan serbest radikallerin sebep olduğu zararları önlemeye yardımcı olan yüksek oranda antioksidana sahiptir. İçerisinde yer alan fenoller, nöronları ya da hücre zarlarını oksidatif stresin sebep olduğu yaralanmalara karşı etkilidir.

Görmeyi Geliştirir

Kuru erik, sağlıklı görme için gerekli olan A vitamininin önemli bir kaynağıdır. Bir adet kuru erik, günlük A vitamini alımının %3’ünü içermektedir. A vitamini eksikliği olan kişiler gece körlüğü, kuru gözler, makuler dejenerasyon ve katarakt görme eğilimi göstermektedir.

Saç Sağlığını Destekler

Demir eksikliği saç dökülmesine, kurumasına ve saç renginin bozulmasına neden olabilmektedir. Erik, saçlarınızın genel sağlığına katkıda bulunan ve sayısız faydalar sunan mükemmel bir demir kaynağıdır.

Cilt İçin Harika

Kuru erikte bulunan vitamin ve mineraller, sağlıklı cildi korumaya yardımcı olmaktadır. Erik kurusu aynı zamanda yaşlanmayı yavaşlatmaya yardımcı olmakta ve kırışıklıkların gelişimini geciktirmektedir.

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: erik kurusu, erik kurusunun faydaları, erik kurusu nelere iyi gelir, erik kurusunu kilo verdirir mi, sağlıklı yaşam
Haziran 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR