Her Derdin Şifası Avokado Yaprağının Faydaları

Her Derdin Şifası Avokado Yaprağının Faydaları

Tropik bir meyve olan avokado, sağlıklı yağlar, lif ve birçok önemli besin maddesi içerir. Sağlığa birçok faydası bulunan avokadonun sadece meyvesi değil yaprağı da şifa deposudur. Birçok faydalı bileşik bulunan avokado yaprağı pek çok hastalığın iyileşmesinde etkilidir.

Yeşil, armut biçimli bir meyve olan avokado birçok faydalı bileşik içerir. Avokadonun meyvesinin yanı sıra yaprakları da sağlığa birçok fayda sağlar. Avokado yaprağı lif ve protein açısından zengindir. Aynı zamanda magnezyum, sodyum, manganez, kalsiyum, demir, çinko, potasyum, selenyum gibi yararlı mineralleri içerir. Avokado yaprağı zengin besin içeriği sayesinde sağlık açısından oldukça yararlıdır.

Hücre Yenileyici Özelliğe Sahiptir

Avokado yaprağı hücre yenileyici ve yaşlanma geciktirici özelliktedir. Antioksidan maddeler kırışıklıkları giderir ve bedenin yaşlanmasını geciktirir. Avokado yaprağı içerisinde yer alan yağ akıcı bir antioksidan enzim olan “Glathion” sayesinde yaşlanmayı geciktirir. Aynı zamanda zayıflamayı sağlayan avokado yaprağı, özellikle zayıflamak isteyenler tarafından sıklıkla tüketilmektedir.

Serbest Radikallere Karşı Etkilidir

Avokado yaprağı antioksidan açısından zengindir. Avokado yaprağı yaklaşık %60- %75 oranında quercetin adlı kimyasal bileşik içerir. Quercetin, vücudu serbest radikallerin neden olduğu hastalıklara karşı korur.

Tansiyonu Dengeler

Tansiyon ister genetik olsun ister stres kaynaklı olsun birçok kişi tarafından yaşanan sağlık problemidir. Avokado yaprağı antioksidanlar açısından zengin olması nedeniyle kan damarlarını rahatlatarak dolaşımı kolaylaştırır. Bu nedenle özellikle tansiyon probleminiz varsa avokado yaprağı tüketebilirsiniz.

Yağ Yakmaya Yardımcıdır

Avokado yaprağı, kan şekerini dengeleyen faydalı bileşiklere sahiptir. Doğrudan yağ yakımına yardımcı olur. Bu nedenle diyetinize rahatlıkla ekleyebileceğiniz bir besindir. İçeriğinde yer alan bileşikler vücut yağının kolay bir şekilde erimesini sağlar. Spor veya diyet yaparken avokado yaprağını beslenme programınıza ekleyebilir, fazla yağlarınızdan kurtulabilirsiniz.

Kanseri Önlemeye Yardımcıdır

Avokado yaprağı kansere davetiye çıkaran serbest radikallerle savaşır. Hücreleri yenileyen özelliğe sahip olan avokado yaprağı kanser hastalığının önlenmesinde etkilidir ve kanser hücrelerinin yayılmasını yavaşlatır.

Sindirimi Rahatlatır

Avokado yaprağı yaşanan sindirim problemlerinin giderilmesinde etkilidir. Sindirim sistemi rahatsızlıklarını ortadan kaldırır. Hazımsızlık kaynaklı şişkinliklerin önüne geçer. Bağırsakları rahatlatır.

Uykusuzluğa İyi Gelir

Uykusuzluk göz ardı edilse de birçok hastalığı tetikler. Bu nedenle sağlıklı ve kaliteli bir uyku günlük aktivitelerimizi yerine getirmemiz açısından oldukça önemlidir. Avokado yaprağı uyku problemini ortadan kaldırarak sinir sisteminin rahatlamasına yardımcı olur.

Avokado Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

Avokado yaprağı çayı demlemek için bir demliğe yaprakları ekleyip üzerine sıcak su dökün. İçeceğiniz miktara göre su ve yaprak miktarını değiştirebilirsiniz. Yaklaşık iki bardak suya üç adet yaprak atabilirsiniz. Yaklaşık 10 ile 15 dakika kaynatın.

Avokado yaprağı çayını besin içeriklerinin özelliğini kaybetmeden demlemelisiniz. Bu nedenle avokado yaprağı çayı demlerken kaynama saatine dikkat etmelisiniz. Tercihinize bağlı olarak çayın içerisine bal veya limon dilimi ekleyebilirsiniz.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: avokado yaprağı, avokado, avokado yaprağı faydaları
Nisan 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR