Hindistan Cevizi Ununun Faydaları

Hindistan Cevizi Ununun Faydaları

Tropik bir meyve olan Hindistan cevizi özellikle son dönemlerde oldukça popüler hale gelmiştir. Besin değeri açısından oldukça zengin olan Hindistan cevizi doymamış yağlar, lif, kalsiyum, demir, bakır, magnezyum, manganez, çinko ve selenyum bulunmaktadır.

Hindistan cevizi pek çok alanda kullanılan bir besindir. Hindistan cevizi yağı ve unu da sıklıkla kullanılan besinler arasındadır. Hindistan cevizi unu sağlıklı un türleri arasında yer almaktadır. Lif açısından oldukça zengin olan Hindistan cevizi unu tam bir protein deposudur.

Hindistan cevizi unu gluten içermemesi ve glisemik indeksinin düşük olması nedeniyle özellikle diyet yapanlar ve sporcular tarafından tercih edilmektedir. Ayrıca çölyak hastaları için oldukça ideal bir besin olan Hindistan cevizi unu özellikle glüten hassasiyeti olanlar ve çölyak hastalığı olanlar için sağlıklıdır.

Hindistan cevizi ununda yüksek oranda lif bulunur. Bu da unun daha proteinli olmasına imkân sağlar. Buğday ve diğer tahıllardan arındırılmış olduğundan dolayı içeriğinde bulunan şeker sindirilebilir orandadır. Bu da kalorisinin düşük tadının lezzetli vücuda katkısının büyük olduğunu gösterir.

Hindistan Cevizi Unu Neye İyi Gelir?

Hindistan cevizi unu faydaları saymakla bitmez. Birçok hastalığa iyi gelen Hindistan cevizi unu metabolizmayı destekleyici özelliktedir.

Metabolizmayı Destekler

İçeriğinde bulunan orta zincirli yağ asitleri sayesinde doymuş yağ oranı yüksektir. Bu da vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi alabilmesi için kolaylık sağlar. Kan şekeri düzeyini desteklerken metabolizmanın düzenli çalışmasına yardımcı olur.

Yüksek Liflidir

Kilo vermek isteyenler için faydalıdır. İçeriğinde bulunan lifler sayesinde gün boyunca tok kalmanızı sağlar. Bu da kilo verme sürecinizi hızlandırır.

Kan Şekerini Dengeler

Kan şekeri her insan için önemlidir. Hindistan cevizi unu düşük glisemik bir yiyecek olduğundan dolay kan şekeri düzeyinin korunmasını sağlar. Özellikle diyabet hastalığı olanlar için sağlıklı bir besindir.

Sindirimi Kolaylaştırır

Sindirimin kolay olmasını sağlarken kalbin korunmasına da destek verir. Yapılan araştırmalara göre, Hindistan cevizi unu kolesterol düzeyinin dengeli olmasını sağlar. 

Hindistan Cevizi Unu Besin Değeri Nasıldır?

Hindistan cevizi unu besleyicidir. Bir fincan Hindistan cevizi yaklaşık olarak 120 kaloriye eşittir. Bu da 4 gram yağ, 4 gram protein, 2 gram şeker ve 10 gram lif demektir.

Hindistan Cevizi Unu Nasıl Yapılır?

Hindistan cevizi unu dalından yere düşen kurutulmuş Hindistan cevizinin etinden yapılır. Hindistan cevizinin dışında bulunan yeşil kabuk çıkarıldıktan sonra içerisinde kalan etli olan bölüm un haline getirilebilmek için yeterlidir. Aslına bakarsanız bahsedilen yer tam olarak un sayılmaz. Un denilmesinin nedeni sıfır taneli olmasıdır.

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: hindistan cevizi unu, hindistan cevizi ununun faydaları nelerdir, hindistan cevizi unu neye iyi gelir, hindistan cevizi unu nasıl yapılır
Temmuz 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR