Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen Hindistan cevizi yağı sağlık açısından birçok faydası sebebiyle doğal bir tedavi aracı olarak kullanılır. Kalp sağlığı, zayıflama ve daha pek çok hastalık için kullanılan Hindistan cevizi yağı hem kozmetik hem de sofra ürünlerinde sıklıkla tercih ediliyor.

Hindistan cevizi ağacının meyvesinden elde edilen yağ, herhangi bir işlem görmeden üretilir. Hindistan yağının son dönemlerde çok fazla ilgi görmesinin en önemli nedenleri arasında cilde iyi gelmesi ve zayıflatma özelliğinin bulunmasıdır.

100 gram büyüklüğüne bir Hindistan cevizi yağının içinde 890 kalori, 82,5 gram doymuş yağ vardır. Bu oran ise tereyağına göre daha yüksek miktardadır.

Hindistan Cevizi Yağı Ne İşe Yarar?

Mucizevi bir besin olarak bilinen Hindistan cevizi yağı, kolesterolün düşürülmesinden, kilo kontrolüne ve kardiyovasküler hastalıkların önlenmesine kadar birçok önemli etkiye sahiptir. Ancak çok fazla tüketilmesi doymuş yağ oranının yüksek olmasından dolayı vücutta istenmeyen sonuçlarla karşılaşmanızı sağlayabilir.

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları Nelerdir?

Hindistan cevizi yağı, gerçek ve işlem görmemişse içeriğinde yüksek oranda E vitamini, steroller ve polifenoller bulunmaktadır. Bu içerikler kalp sağlığını koruduğu gibi stresinden azaltılmasını sağlar.

Hindistan cevizindeki zincirli yağ asitlerinin tokluk hissini artırması kilo vermek isteyen kişilerde etkili sonuçlar alınmasını sağlar. Bilimsel olarak etkisi kanıtlanmamış olsa da görsel olarak bakıldığında önemli sonuçlar vermiş olduğu bilinir.

İyi Kolesterolü Yükseltir

Hindistan cevizi yağı iyi huylu kolesterolün yükseltilmesinde de etkisi büyüktür. Bununla birlikte kötü huylu kolesterolü de düşürür.

Enfeksiyon Gidericidir

İçeriğinde bulunan monolaurin sayesinde antimikrobiyal etkisi olduğu saptanmıştır. Bu da enfeksiyonların vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar.

Cilde Faydalıdır

Hindistan yağı cildi yağlandırdığı için kurumayı engeller, bu da ciltteki bariyerlerin onarılmasını sağlayarak daha parlak ve daha genç bir cilt oluşmasını sağlar.

Saçlara İyi Gelir

İçeriğinde bulunan laurik asit sayesinde saçları nemlendirir, kırıkların giderilmesini sağlar ve saçları besleyerek dökülmeleri engeller.

Zayıflatır

Hindistan cevizi yağının tok tutma özelliği vardır. Kişiye tokluk hissi verdiği için daha az yemek yenmesini ve bu sayede daha hızlı zayıflanmasını sağlar.

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır?

Hindistan cevizi yağı isteğe bağlı olarak farklı şekillerde tüketilebilir. Cilde ve saçlara doğrudan sürülebilirken, kahvenin içine eklenerek de içilebilir.

Hindistan Cevizi Yağı Kullananlar Nelere Dikkat Etmelidir?

Hindistan cevizi yağı yüksek enerjiye sahiptir, bu özelliği ise fazla tüketildiğinde kilo alımına neden olabilir.

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: hindistan cevizi yağı nedir, hindistan cevizi yağının faydaları nelerdir, hindistan cevizi ne işe yarar, hindistan cevizi nasıl kullanılır
Temmuz 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR