Hurma Pekmezinin Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Hurma Pekmezinin Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Hurma pekmezi eski zamanlardan günümüze kadar sıklıkla kullanılan besinler arasındadır. Hurma pekmezi ayrıca tedavi amaçlı kullanılan besinler arasında yer alır. Besleyici özelliği ve besin değeri oldukça zengin bir ürün olan hurma pekmezinin pek çok faydası bulunmaktadır.  

Hurma pekmezi besin değeri açısından oldukça zengindir. Kışın ya da vücudun halsiz kaldığı zamanlarda tüketilebilecek bir pekmez türü olan hurma pekmezi özellikle kabızlığa iyi gelmesi ve kansere karşı koruyucu olmasıyla tanınmaktadır. Hurmanın kendisi kadar pekmezinin de çeşitli hastalıklara iyi geldiği bilinir. Birçok hastalığa karşı koruma kalkanı gibi çalışan hurma pekmezinin faydaları aşağıdaki gibidir.

Hurma Pekmezi Faydaları

Hurma pekmezi faydaları açısından oldukça zengindir.

Kansızlığa İyi Gelir

Demir eksikliği olan kişilerde bu sorunu gidererek kan yapıcı özelliğe sahiptir. Dolayısıyla halsizlik ve yorgunluğa karşı birebirdir.

Sindirim Sistemini Rahatlatır

Bağırsak hareketlerinin düzene girmesini sağlayarak kolon kanseri ve basur gibi hastalıklara karşı iyi gelir.

Bağırsaklar İçin Faydalıdır

Lifli bir besin olduğundan müshil görevi yapar ve kansere neden olabilecek kimyasalları vücuttan uzaklaştırır. Cinsel gücün artırılmasını sağladığı gibi cinsel isteksizlik ve iktidarsızlık sorunlarında da etkilidir. Erkeklerde sperm kalitesini ve sayısını artırır. Doğal bir afrodizyak olan hurma pekmezi A vitamini bakımından da zengindir. Akciğer kanseri, ağız kanseri gibi kanser türlerine karşı koruyucu görev yapar.

Kansere Karşı Korur

Birçok kanser türüne karşı koruma sağlar. İçeriğinde bulunan B-karoten, lutein ve zeaksantin gibi antioksidanlar sayesinde vücuttaki hücreleri zararlı etkilerden korur.

İyi Bir Potasyum Kaynağıdır

Potasyum kalp hızın dengelerken kan basıncının düzenlenmesini sağlar. Felç koroner kalp gibi hastalıkların tedavisinde etkili sonuçlar verir.

Balgam Söktürür

Öksürüğe iyi geldiği gibi boğazdaki balgamın sökülmesini de sağlar. Bronşları rahatlatır ve boğaz ağrısına iyi gelir. İçeriğinde K vitamini, kalsiyum, magnezyum gibi mineraller vardır. Kalsiyum kemikleri güçlendirirken aynı zamanda dişlerinde korunmasını sağlar. Kanın pıhtılaşması, kan kasılması ve sinir sorunları gibi birçok problemi ortadan kaldırır.

Hurma Pekmezinin Az Bilinen Faydaları

Büyüme ve gelişim içerisindeki çocuklara gerekli olan vitamin ve mineral desteğini verir.

Enerji vererek vücudun canlanmasını sağlar. Özellikle uzun süreli aç kalmanız gereken durumlarda sizi dinç tutar.

Kalbi korur.

Gece körlüğünün önüne geçer.

Beyni korur.

Hurma Pekmezi Kilo Aldırır mı?

Hurma pekmezinin kilo aldırması ya da zayıflatması tamamen sizin elinizdedir. Eğer dikkat etmeden tüketilirse bu durumda kilo aldırıcı özelliği devreye girer. Dikkatli tüketilmesi halinde ise kilo aldırmaz.

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: hurma, hurma pekmezinin faydaları nelerdir, hurma pekmezi neye iyi gelir, hurma pekmezi kilo aldırır mı, hurma pekmezinin az bilinen faydaları, sağlıklı yaşam
Ağustos 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR