İngiliz Karbonatı Nedir? İngiliz Karbonatı Faydaları Nelerdir?

İngiliz Karbonatı Nedir - İngiliz Karbonatı Faydaları Nelerdir

Günümüzde adını çok sık duymaya başladığımız İngiliz karbonatı, sodyum bikarbonat olan maddedir. Eczanelerde ve internette satışı yapılan bu maddenin insan vücudundaki asidik oranı dengelediği bilinir. Alkali su hazırlanması amacıyla kullanılan bu malzemenin zayıflatıcı bir etkisi vardır.

İngiliz karbonatı sodyum bikarbonat olarak bilinen alkali bir maddedir. İngiliz karbonatı normal karbonattan farklı olarak kek ya da börek gibi pişirilebilen yiyeceklerde kullanılmaktadır. Pek çok faydası ve kullanım kolaylığı nedeniyle evlerdeki yerini almıştır.

İngiliz karbonatı pek çok alanda kullanılmaktadır. İngiliz karbonatı ne işe yarar? İngiliz karbonatının faydaları nelerdir? İngiliz karbonatı zayıflatır mı? İngiliz karbonatı nasıl kullanılır? İşte tüm soruların cevabı.

İngiliz Karbonatının Faydaları Nelerdir?

Vücutta alkali ve asit dengesinin korunmasını sağlar.

Midedeki asit arttığında meydana gelen yanmanın ve ekşimenin giderilmesini sağlar.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Vücudu toksinlerden arındırır.

Meme kanserini engellediği gibi bazı kanser türlerine karşı vücudun korunmasını sağlar.

Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermek isteyenlere yardımcı olur.

Eklemlerde ve kaslarda meydana gelen ağrıların giderilmesini sağlar.

Dişleri beyazlatır

Cildin pH dengesini korur, cilt kuruluğunun önüne geçer.

Ciltte siyah nokta oluşumunu engeller.

Saçları daha sağlıklı bir hale getirir.

İdrar yolundaki enfeksiyonların yok edilmesini sağlar.

İngiliz Karbonatı Zayıflatır Mı?

İngiliz karbonatı günümüzde pek çok insan tarafından merak edilmektedir. Özellikle zayıflama konusundaki etkisi her zaman ön plandadır. Zayıflamayla ilgili olarak her zayıflama ürününde olduğu gibi tek başına zayıflama aracı olarak kullanılamaz. Ancak metabolizmayı hızlandırdığından dolayı kilo vermeye yardımcı olur.

İngiliz Karbonatı Nasıl Kullanılır?

İngiliz karbonatı suya ne kadar konulur? sorusu kafanızı karıştırıyorsa işte cevabı. Eğer İngiliz karbonatını zayıflama maksatlı kullanacaksanız bu durumda 1 litrelik suyun içerisine 1 çay kaşığı koymanız yeterlidir. Hazırlanmış olan bu su gün içerisinde mutlaka tüketilmelidir. İngiliz karbonatını yemeklerden 30 dakika sonra içilmesi gerekir.

Dişleri Beyazlatır

Dişleri beyazlatma amacıyla kullanacaksanız diş fırçasının üzerine dökün ve sulandırın. Dişlerinizi yavaş yavaş fırçaladıktan sonra bol suyla durulayın. Bu işlemi haftada 3–4 kez deneyin.

Cilt Beyazlatma İçin Kullanılır

Cilt problemi için kullanacaksanız bir çay kaşığı karbonatı 1 tatlı kaşığı limon suyu ile karıştırın ve cildinize uygulayarak peeling yapmaya başlayın.

Saç ve Saç Derisinin Temiz Olmasını Sağlar

Saçlar için kullanmak istiyorsanız, 1 çay kaşığını şampuana karıştırın ve saçlarınızı bu şekilde yıkayın. Birkaç uygulama sonrasında saçlarınızdaki değişimi de görebilirsiniz.

İngiliz Karbonatının Zararı var mı?

İngiliz karbonatının sürekli olarak tüketilmemesi gerekir. 1 hafta kullandıktan sonra ara verilmesi doğru olacaktır. Aksi takdirde beklenmedik sonuçlar meydana gelebilir.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: ingiliz karbonatı, ingiliz karbonatı nedir, ingiliz karbonatı faydaları, ingiliz karbonatı kullanımı
Temmuz 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR