Isırgan Otu Neye İyi Gelir? Isırgan Otu Çayının Faydaları

Isırgan Otu Neye İyi Gelir? Isırgan Otu Çayının Faydaları

Geçmişten günümüze sıklıkla kullanılan ısırgan otu, son dönemlerde en çok merak edilen bitkiler arasında yer alır. Hastalıkların doğal yöntemlerle tedavisinde kullanılan ısırgan otunun sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır.

Isırgan otu aslen Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya'nın bazı bölgelerine özgü, ancak günümüzde dünyanın her yerinde bulunabilen önemli bir bitkidir. Isırgan otunun toplamda 6 türü vardır, beşi yapraklardaki ve gövdelerdeki tüyler nedeniyle acıdır. Bu tüyler minyatür hipodermik iğneler gibi hareket ederek size histamin, folik asit ve lokal kızarıklık ve ağrıya neden olan diğer maddeleri enjekte eder.

Bu özelliklerin bazıları faydalı bir etkiye sahiptir. Romatizma, grip, gastrointestinal ve idrar yolu rahatsızlıklarını tedavi etmek için ısırgan otu kullanılabilir.

Sağlığa Yararları Nelerdir?

Isırgan otunun iyi geldiği koşullar arasında şunlar vardır:

Kas ve eklem ağrısı

Egzama

Artrit

Gut

Anemi

Saman nezlesi

İdrar yolu enfeksiyonları

Prostat büyümesi

Tendinit

Isırgan Otu Faydaları

Prostat Büyümesi

Isırgan otunun genişlemiş prostat bezinin semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabileceği belirtilmiştir.

Alerjiler

Isırgan otunun alerjileri hafifletmeye, hapşırma, burun tıkanıklığı ve kaşıntı gibi semptomları hafifletmeye yardımcı olduğu tespit edilmiştir.

Kireçlenme

Isırgan otu takviyesi almanın veya cilde uygulamanın ağrıyı azaltabileceğine dair bilgiler vardır.

Ağrı Kesicidir

Isırgan otu, hücreler için toksik olmayan ve geleneksel ağrı kesicilerden daha üstün olabilecek güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

Yüksek Tansiyon ve Diyabet

Uzmanlar uzun zamandır ısırgan otunun hipertansiyon ve diyabet tedavisinde etkili bir araç olduğunu düşünmüşlerdir. Bu kısmen ispatlanmış olan bir husustur. 2016 yılında yapılan bir çalışmada ısırgan ekstresi enjekte edilen bir farenin kan damarlarının rahatladığı belirlenmiştir. Olumlu bulgulara rağmen, etki, hipertansiyon veya diyabet için uygun tek başına bir seçenek olacak kadar güçlü kabul edilmedi.

Olası Yan Etkiler

Isırgan otu, geleneksel kullanımlarına bağlı olarak güvenli kabul edilir. Yan etkiler yok denilecek kadar hafiftir. Ağız yoluyla alındığında mide rahatsızlığı ve terleme meydana getirebilir. Tropikal olarak kullanılırsa, cilt tahrişi ve kızarıklık gelişmesi yaşanabilir.

Tansiyon ve kan şekeri üzerindeki olası etkileri nedeniyle, hipertansiyon veya diyabetiniz ilaçlarla iyi kontrol ediliyorsa, ısırgan otundan uzak durmak yerinde bir karar olacaktır.

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: ısırgan otu, ısırgan otunun faydaları, ısırgan otu neye iyi gelir, ısırgan otu çayının faydaları, ısırgan otunun sağlığa yararları nelerdir
Ağustos 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR