İsveç Şurubu Nedir? İsveç Şurubunun Faydaları

İsveç Şurubu Nedir - İsveç Şurubunun Faydaları

Son dönemlerde oldukça popüler olan İsveç şurubu bitkisel bir karışımdır. İçeriğinde yer alan zengin ve şifa deposu bitkiler ile insan sağlığına pek çok faydası bulunan İsveç şurubu bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcıdır. Sindirim sistemini rahatlatan İsveç şurubu kişilerin daha hızlı kilo vermesine yardımcı olur.

İsveçli doktorlar tarafından bulunmuş olan İsveç şurubu, Samst ismindeki bir doktorun, ölümünün ardından evinde bulunan bir içecek aracılığıyla günümüze kadar ulaşmıştır. 104 yaşında attan düşmesi sonucunda vefat eden İsveçli doktorun o zamanlarda nasıl bu kadar uzun yaşadığı merak konusu olmaktadır. Ancak vefatının ardından bu kadar uzun yaşamasını neye borçlu olduğunu not ettiği defter bulununca İsveç şurubu da ortaya çıkmıştır.

Doktor Samst'ın yaşam iksiri olarak kabul edilen İsveç şurubu ise adını 1980 yılında Maria Treben’den almıştır. Günümüzde ise birçok aktarda ya da baharat satan pek çok yerde rahatlıkla ulaşılabilen İsveç Şurubu, ilk tarifinde konyak kullanılarak yapılmaktadır. Bu nedenle de aslında alkollü bir içecek olmaktadır. Ancak günümüzde orijinal tariften farklı olarak alkolsüz şuruplara da ulaşmak mümkün olmaktadır.

İsveç Şurubu Faydaları

Doktor Samst’ın mucizevi şurubu olarak ifade edebileceğimiz İsveç şurubunun faydaları saymakla bitmez. İsveç şurubu düzenli bir şekilde kullanıldığında baş dönmesi, baş ağrıları gibi birçok şikâyetin azaldığı ve hatta ortadan kalktığı tespit edilmektedir. Ciltte iyileştirici etkiye sahip olduğu çeşitli araştırmalar ile ortaya konan İsveç şurubu, egzama tedavisinde de tercih edilmektedir.

Yara iyileştirici özelliğinin bulunduğu ifade edilen İsveç şurubunun, yaraların tedavi sürecinde ve kuruyan yaralarda dahi etkili olduğu gözlemlenmektedir. Diş çürüklerine iyi gelmekte, su ile karıştırılıp ağızda bekletildiğinde çürük kokularını yok etmektedir. Diş ağrılarına geçici çözümler sunmaktadır. Bir pamuğun üzerine şurup döküldükten sonra ağrıyan dişe bastırılırsa ağrı hafifleyecektir.

İsveç şurubu, bağırsakları düzene sokmakta, kabızlığa iyi gelmektedir. Göz ağrısı ve kızarıklık problemlerinde tedavi edici özelliğe sahip olduğu düşünülmektedir. Stresi azaltıcı ve iyi hissettirici bir özelliği vardır. Kendinizi kötü hissettiğiniz zamanlarda bitki çayı olarak tüketebilmeniz de mümkün olmaktadır. Ayrıca regl döneminin düzenlenmesinde destekleyici olarak da tercih edilebilecek bir üründür.

https://www.aktarciniz.com
Etiketler: isveç şurubu, isveç şurubu nedir, isveç şurubu faydaları
Haziran 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR