Kabuklu Kaju Nedir? Faydaları Nelerdir?

kaju, kabuklu kaju nedir, kabuklu kajunun faydaları nelerdir, kaju faydaları nelerdir, kaju nasıl tüketilir

Brezilya’nın tropikal bölgelerinde yetişen kaju, lezzetiyle en çok tercih edilen atıştırmalıklar arasında bulunmaktadır. Kolesterol içermeyen bir meyve olan kaju vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından oldukça zengindir. Sağlık açısından pek çok faydaya sahip olan kabuklu kaju mükemmel bir antioksidan ve bakır kaynağıdır.

Kaju, tropikal bir ağaçtır. Boyu yaklaşık olarak 14 metreye kadar çıkabilen ağacın bazı cinsleri 6 metreye kadar büyüyebilir. Kaju, kalsiyum, magnezyum, potasyum, demir, bakır, fosfor ve çinko gibi mineraller içerir. Bunun yanı sıra folik asit, B1, B2, B3, B6, C, K ve E vitaminlerine sahiptir. İçeriğinde kalsiyum, fosfor, beta karoten gibi vücut için yararlı maddeler yer almaktadır.

Kaju Faydaları Nelerdir?

Kajunun vücuda sağladığı faydalarla ilgili birçok bilimsel araştırma mevcuttur. Bu araştırmalara göre aşağıdaki hususlarda etkili olduğu kanıtlanmıştır.

Kalp Hastalıklarını Önler

Kaju içerisinde A, D, E ve K vitamini bulunur. Bu vitaminler kanın pıhtılaşmasını engellediği gibi beyin gelişiminde de önemli bir role sahiptir. Yağ asidi üreten temel bir kaynak olan kaju, kalbi besler ve kötü kolesterolü engeller.

Sağlıklı Kaslar ve Sinirler

Kaju kalp kadar kemik ve kasların gelişiminde de önemli bir role sahiptir. İçeriğinde bulunan magnezyum sayesinde kan basıncının korunması sağlanır ve bu sayede bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Kaslar ve sinirlerin gelişmesini sağlayarak vücudun kan şekeri seviyesini düzenler.

Kemikleri Güçlendirir

İçeriğinde bakır bulunur. Bu durum da kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna katkı sağlar. Sinir ve iskelet sisteminin güçlenmesini sağlayarak kemik erimesi ve anemiye karşı vücudun korunmasını sağlar.

Diyabet Riskini Azaltır

Kajunun içinde düşük miktarda şeker vardır, bu da onu diyabete karşı daha koruyucu hale getirir. Zararlı kolesterol içermeyen bitkinin tip 2 diyabeti azaltmaya yardımcı olduğu da belirlenmiştir.

Kansere Karşı Korur

Kanser bir insanın en son isteyebileceği sağlık problemlerinin en başında gelir. Düzenli kaju yemek ise kansere karşı koruma sağlayarak hastalığın oluşumunu engeller. İçerisinde bulunan bakır başta kolon kanseri olmak üzere birçok kanser çeşidine karşı etkilidir.

Safra Taşlarını Önler

Yaşa bağlı olarak safra kesesinde taş oluşumunu önler.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Bağışıklık sistemini güçlendiren kaju özellikle yaraların iyileştirilmesinde etkilidir. İçindeki çinko hamilelik sırasında bebeğin gelişimine katkı sağlar.

Kaju Nasıl Tüketilir?

Kaju kendi başına yenilebildiği gibi isteğe bağlı olarak tariflerin içinde de kullanılabilir. Kurutulan meyve çerez şeklinde olur. Atıştırmalık olarak yenmesinin dışında toz olarak da yemeklerde aroma olarak tercih edilebilir.

Dünyanın birçok ülke mutfağında bulunan kaju, tatlılara lezzet veren aromaya sahiptir. Ülkemizde değerli olan kajunun meyvesi özellikle Brezilya’da çok popülerdir.

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: Kabuklu Kaju Nedir? Faydaları Nelerdir?
Haziran 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR