Kakao Yağı Nedir? Kakao Yağının Faydaları

Kakao Yağı Nedir? Kakao Yağının Faydaları

Son dönemlerde özellikle bronzlaştırıcı kremlerin üzerinde karşımıza çıkan kakao yağı kozmetik ürünlerinde sıklıkla kullanılır. Antioksidan özelliği bulunan kakao yağı özellikle cilde oldukça faydalıdır.

Kakao bitkisinin çekirdeklerinden elde edilen doğal yağa kakao yağı denir. Herkesin sevdiği çikolataların yapımında kullanılan yağın, hafif bir kokusu ve pürüzsüz bir dokusu vardır. Yüksek nemlendirme oranı sayesinde krem, losyon ve dudak balsamlarının içerisinde kullanılır. Normalde sıvı olarak elde edilen yağı katılaştırılarak satışı yapılır.

Cildin Nem Dengesini Korur

Kakao yağı, E vitamini bakımından zengindir ve cildin nem dengesini artırır.

Cilde parlak bir görüntü sağlar. İçeriğinde yer alan antioksidanlar sayesinde cildi onarır. Yaşlanmayı geciktiren bir etkiye sahiptir.

Yaraların İyileşmesinde Etkilidir

İçeriğinde yer alan E vitamini ile cilt üzerinde meydana gelen yaraların kısa sürede iyileşmesini sağlar. Egzama ve deri iltihabı gibi cilt hastalıklarının tedavisinde etkilidir. Ciltte kaşınmanın önüne geçer.

Doğal Bronzlaştırıcıdır

Bronzlaştırıcı özelliği vardır. Güneş yanıklarına karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. Bu nedenle, güneş kremlerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Güneş yanığı meydana geldiğinde ciltteki yanma, gerilme, çatlama ve kurumanın tedavi edilmesine yardımcı olur.

Saç Derisini Korur

Kakao yağı, saç derisini korur ve saçı nemlendirir. Kuru ve yıpranmış saçların eski sağlığına kavuşmasını sağlar. Kepek sorunun çözümünde etkilidir. Saç dökülmesini azaltır.

Çatlaklara Karşı Etkilidir

Kakao yağı çatlayan ve doğal yapısı bozulan dudakların iyileşmesine yardımcı olur. Ayrıca, doğum çatlaklarının önlenmesine yardımcı olur. Kakao yağı, olası çatlakların önüne geçer.

Ağız Yaralarında Etkilidir

Kakao yağı, ağız yaralarını giderir. İltihaplanmaya karşı önleyici etkiye sahiptir.

Ruh Sağlığına Faydalıdır

Kakao yağı, ruh ve beden sağlığı üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Serotonin hormonunun üretimini artırır.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar,

Kardiyovasküler hastalık riskini azaltır,

Kabızlığa iyi gelir,

Kakao Yağı Nereden Alınır?

Saf kakao yağını her yerde bulabilmek kolay olmayabilir. Bunun için güvenilirliğinden emin olduğunuz yerden satın almanızda fayda vardır.

Sıvı formunun olmasının yanı sıra katı formları da vardır. Katı olan yağ eritilerek kullanılabilir.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: kakao yağı, kakao yağı nedir, kakao yağının faydaları, kakao yağı faydaları, kakao yağı ne işe yarar
Nisan 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR