Kakule Nedir? Faydaları Nelerdir?

Kakule Nedir? Faydaları Nelerdir?

Çaya, kahveye, hamura ve yemeklere lezzet katması için atılan kakule, insan sağlığına faydası olan bir bitki türüdür. Zencefiller ailesine ait bitki Güney Hindistan’ın bataklık ormanlarında yabani olarak yetişir. Bunun için ülkemizde yetişmez ve faydalarından dolayı ithal edilir.

Meyvelerinin büyüklüğü 1,2 cm’dir. Sarımsı yeşil ve kirli beyaz renge sahip olan bitkinin tohumları mercimek büyüklüğündedir.  Keskin bir kokuya sahip olan bitki yetiştirildiği bölgeye göre ismini alır. Kakulenin sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır.

Kakulenin Faydaları

Sindirim Sistemini Destekler

Kakule bitkisinin içeriğinde A, C vitamini, potasyum, sodyum, kalsiyum, magnezyum, demir, çinko ve fosfor bulunur. Antienflamatuar ve antimikrobiyal özelliği vardır. İyi bir mineral takviyesi olan kakule, sindirim sisteminin çalışmasını destekler ve özellikle mide sorunları yaşayanlar için faydalıdır. Sindirimi kolaylaştırdığı gibi bağırsaklarda biriken gazın çıkmasını sağlar.

Depresyona Karşı Faydalıdır

Depresyon, panik atak ve kaygı bozukluğu yaşayan kişilerde olumlu sonuçlar verir. Akşam yatmadan önce kakule çayı tüketildiğinde sinir sisteminde gevşeme meydana gelerek stresin azalmasına neden olur. Antidepresan ilacı kullanan kişilerin kakule tüketmeden önce doktorundan onay alması gerekir.

Kalbe İyi Gelir

Vücutta kan akışını düzene sokar. Bu sayede kalbe iyi gelir. Tansiyon, kolesterol gibi sorunların tedavisinde etkilidir.

Diş Eti Sorunlarının Giderilmesine Yardımcıdır

Ağızdaki mikropların ölmelerini sağlayarak diş ve diş eti sorunlarının giderilmesine yardımcı olur. Ağız kokusu, diş eti kanaması ve diş çürükleri oluşumunu engeller

Adet Sancılarını Giderir

Ağrılı adet sancılarının giderilmesini sağlar. Afrodizyak etkisi cinsel isteği artırır ve bozukluğun giderilmesini sağlar.

Boğaz Ağrısına İyi Gelir

Kakule, solunum sistemini rahatlatır. Boğaz ağrısına iyi gelir, öksürüğün giderilmesini sağlar. Mide bulantısına iyi gelir.

Kakulenin Yan Etkileri Nelerdir?

Kakule bitkisi, eğer sık olarak tüketilirse bu durumda safra taşı oluşumuna neden olabilir. Bunun için özellikle safra kesesinde sorun olan kişilerin tüketmemesi ya da az miktarda tüketmesi gerekir.

Kakule Çayı Nasıl Hazırlanır?

Kakule çayı yapılarak tüketilebilen bir bitkidir. Kakule çayını hazırlamak için bir bardak kaynamış suyun içerisinde bir tatlı kaşığı kakule tohumunun atılması ve 10 dakika boyunca demlenmeye bırakılması gerekir. Demlendikten sonra tat katması amacıyla içine bal ilave edilerek tüketilebilir.

 https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: kakule, kakule faydaları, kakule nedir, kakule çayı, kakule çayı nasıl yapılır
Nisan 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR