Karanfil Yağı Neye İyi Gelir? Karanfil Yağı Faydaları

Karanfil Yağı Neye İyi Gelir? Karanfil Yağı Faydaları

Karanfil içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller bakımından insan sağlığına yararlı bitkiler arasında yer alır. Türkiye’de de baharat olarak kullanılan karanfilin son yıllarda yağı da dikkat çekmektedir.

Karanfil Yağı Nedir?

Karanfil, farklı yöntemlerden geçirildikten sonra karanfil yağı elde edilir. Yağın ham maddesi karanfilin kendisidir. Yüzlerce yıl öncesine gittiğimizde karanfil yağının alternatif tıpta kullanıldığını görebiliyoruz. İçeriğindeki bileşenler vücudu birçok hastalığa karşı korumaktadır.

Karanfil Yağının Faydaları

Ağrı Kesici Özelliğe Sahiptir

Karanfil yağının ağrı kesici bir özelliği vardır. Bu sayede eklemlerde ve kaslarda meydana gelen ağrıların giderilmesinde kullanılır. Şeker hastalığının tedavisinde de önemli bir role sahiptir.

Diş Ağrısına İyi gelir

Karanfil bitkisinin kendisi diş bakımında önemli bir role sahiptir. Yağı ise içeriğinde bulunan bileşenlerden dolayı ağız ve diş sağlığında etkilidir. Diş etlerinizde bulunan mikropları öldürdüğü için ağız kokusunu da engelleyecektir.

Strese İyi Gelir

Hoş ve keskin bir kokuya sahip olması vücuttaki stres oranının düşürülmesini sağlar.

Cilde İyi Gelir

Cilt bakımında da karanfil yağının etkisi büyüktür. Ciltte meydana gelen sivilce, akne ve leke gibi sorunların tedavisinde kullanılır.

Enfeksiyona İyi Gelir

Vücuttaki yaraların hızlı iyileşmesini sağlayan karanfil yağı aynı zamanda enfeksiyon gibi durumlarında kısa sürede iyileşmesini sağlar.

Bağışıklık Sistemini Korur

İçeriğinde bulunan bileşenler karanfil yağını antioksidan bir özelliğe taşır. Bu da bağışıklık sisteminin daha güçlü olmasını sağlayarak vücudunuzu hastalıklardan korur.

Zihni Dinlendirir

Zihinsel yorgunluğa iyi gelen karanfil yağı, depresyon ve anksiyete gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Cinsel Problemlerin Çözümünde Etkilidir

Karanfil yağı cinsel geciktirici etkiye sahiptir. Geciktirici etkiye sahip olabilmesi için herhangi bir şekilde sürme işlemi yapılmaması gerekir. Cilde uygulama esnasında bitkisel yağlarla karıştırılarak seyreltilmesi faydalı olacaktır. Bu sayede cilde de zarar verilmemiş olur.

Karanfil Yağı Nasıl Kullanılır?

Karanfil yağından tam fayda elde edilmek isteniyorsa kullanıma dikkat edilmesi gerekir. Karanfil yağını haricen cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz, fakat yağı Hindistan cevizi yağı ve jojoba yağı ile karıştırdığınızda etkisini çok daha hızlı görebilirsiniz.  

Karanfil yağını isteğe bağlı olarak bir bardak ılık suyun içine 1 çay kaşığı ekleyerek tüketebilirsiniz.

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: karanfil yağı nedir, karanfil yağını faydaları nelerdir, karanfil yağı neye iyi gelir
Temmuz 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR