Karanfilin Faydaları Nelerdir? Karanfil Neye İyi Gelir?

Karanfilin Faydaları Nelerdir - Karanfil Neye İyi Gelir?

Karanfil antioksidan, vitamin ve mineral bakımından zengin bir baharattır. Yüzyıllardır tıbbi tedavilerde kullanılan ve doğal ilaç etkisine sahip karanfil, sindirim problemlerinden cildin yenilenmesine kadar birçok rahatsızlığa iyi gelir.

Karanfilin 5 bin yıllık geçmişi vardır. Mersingiller ailesinden olan karanfil, Asya ve Doğu Afrika ülkelerinde bolca bulunmaktadır. Sağlıklı bitkiler arasında bulunan karanfil, toz şekline getirilerek baharat olarak da kullanılmaktadır.

Karanfil Neye İyi Gelir?

Sindirim Problemlerine İyi Gelir

Yemekten sonra sindirimde problem yaşayan kişilerin karanfil kullanması sindirimin rahat olması açısından önemlidir. Karaciğer vücuttaki yağın depolanmasına ve toksinlerin çoğalmasına izin vermeyen tek organdır, fakat zamanla deforme olabilir.

Karanfil suyunun içilmesi halinde karaciğerin kendisini yenilemesine de fayda sağlanabilir.

Bağırsakların çalışmasını sağlar ve kilo vermeye yardımcı olur.

Kemik Sağlığını Güçlendirir

Karanfilin içinde kemiklerin sağlığını güçlendiren maddeler bulunur. Bu da ileri yaşlarda meydana gelebilecek kemik erimesi gibi sorunların önüne geçilebilmesini sağlar. Kemiklerdeki potasyum ve kalsiyumun depolanmasına yardımcı olur.

Bağışıklık Sisteminin Güçlenmesinde Etkilidir

Karanfil güçlü bir antioksidandır. Bunun için bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli rol oynar. Beyaz kan hücrelerinin sayısını çoğaltarak kansızlığın önlenmesine yardımcı olur.

Ağrı Kesici Özelliktedir

Karanfilin ağrı kesici özelliği vardır. Kısa sürede ağrıyı geçirdiği gibi üst solunum yolu hastalıklarının tedavisinde de önemli bir rol oynar.

Diş ve Diş Etlerini Korur

Karanfili ağız içerisinde gargara yaptığınızda dişlerinizi ve diş etlerinizi korumuş olursunuz. 

Kan Şekerini Düzenler

Kan şekerini düzenler. Karanfilin suyu içildiğinde kandaki şeker oranının dengelenmesi sağlanır.

Saçların Güçlenmesine Yardımcı Olur

Karanfili saçlarınıza sürdüğünüzde kepeklenmeleri önler. Saç köklerine kadar uzandığı için saçların daha güçlü olmasını sağlayacaktır. 

Cildin Yenilenmesinde Etkilidir

Cildin yenilenmesi için önemlidir. Düzenli olarak kullanıldığında genç görünmenizi sağlayacaktır.

Karanfil Nasıl Kullanılır?

Karanfil, insan yaşamı içerisinde çok uzun yıllardan veri var olan bir bitkidir. Kullanımı her durumda fayda sağlayan bu bitki iki şekilde kullanılabilir. Tane şeklinde ağız içerisine konularak veya suyu içilerek kullanılabilir. Ağız içerisinde tane olarak konulduğunda ağız kokusunu giderici bir etkiye sahip olacaktır. Suyla birlikte yutulduğunda ise midenin sindirimini kolaylaştırır.

Karanfil toz olarak da tüketilebilir. Yemeklerin içerisine konulduğunda fayda sağlayacaktır.

Karanfilin Yan Etkileri Var mı?

Karanfil kullanılırken dikkat edilmesi gereken en önemli kural, fazla tüketilmemesidir. Aşırı tüketildiğinde alerjiye neden olabilir. Diş etlerinde tahriş ve kanama gibi durumlara neden olabilir.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: karanfil, karanfil faydaları, karanfilin faydaları
Nisan 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR