Karpuz Çekirdeği Faydaları Nelerdir?

Karpuz Çekirdeği Faydaları Nelerdir

Karpuz, besleyici çekirdekleri ile ferahlatıcı ve lezzetli bir meyvedir. Ancak, çoğu insan karpuz çekirdeklerini tüketmeyi tercih etmez. Karpuz çekirdeği sanıldığının aksine vücuda zarar vermemekte, daha çok yarar sağlamaktadır.

Karpuz çekirdekleri, asma üzerinde yetişen ve Citrullus lanatus bilimsel ismini taşıyan karpuz bitkisinden gelmektedir. Karpuz çekirdekleri, sırasıyla olgunlaşmamış ve tamamen gelişmiş, tohum olan beyaz ve siyah olmak üzere iki ana renge sahip olmaktadır. Siyah tohumlar, atıştırmak için seçmeniz gerekenler ve tek bir karpuzda yüzlerce olabilen çekirdek türü olmaktadır ve üstelik bu karpuz çekirdekleri, birçok besin maddesi ve antioksidanlar açısından zengin olmaktadır. Ayrıca, karpuz çekirdeklerinin bunların dışında birçok farklı faydasının olduğu da bilinmektedir. Bu nedenle bu yazıda sizler için karpuz çekirdeğinin faydalarını kısaca derledik.

Cilt Açısından Faydaları

Karpuz çekirdekleri Omega-3 yağ asitleri ve diğer yağlar açısından oldukça zengin kaynaklardır. Karpuz çekirdekleri insan vücudunun gerekliliklerinin karşılanması için tüketilebilmektedir. Zengin yağ kaynakları sayesinde cildin nem oranını arttırmakta ve daha nemli, daha parlak ve yumuşak bir cildinizin olmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda da kırışıklıklarınızın ve lekelerinizin azalmasına da yardımcı olmaktadır.

Saç Açısından Faydaları

Bünyesinde yüksek protein, demir, magnezyum ve bakır barındırması sebebiyle karpuz çekirdekleri saç sağlığı ve görünümü üzerinde büyük etkilere sebep olmaktadır. Örneğin; protein saçın sağlıklı uzamasını sağlarken magnezyum saçın daha sağlam, daha dirençli olmasını sağlamakta, bakır ise saçınızın parlaklığını artırmakta ve daha birçok fayda sağlamaktadır.

Büyüme- Gelişim Açısından Faydaları

Protein, vücudumuzdaki tüm hücrelerin ve dokuların üretimi için gerekli olan amino asitlerden oluşması sebebiyle, büyüme- gelişim açısından en önemli bileşenlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca, kan şekerimizi de düzenlemektedir. Karpuz çekirdeklerinin de yoğun bir protein değerine sahip olmasından kaynaklı olarak düzenli karpuz çekirdeği tüketiminde vücudumuzdaki organların sağlıklı ve güçlü gelişmektedir.

İnfertilite Tedavisi Açısından Faydaları

Yeni hücrelerin ve dokuların geliştirmeye yardımcı olmanın yanı sıra, aminoasitler cinsel aktivitenin ve libidonun güçlenmesi içinde gerekli olan temel unsurlar olmaktadır ve karpuz çekirdeklerinin sağladığı amino asitler sayesinde tüm süreç daha berrak olmakta ve daha hızlı gelişmektedir.

Enerji Düzeylerini Yükseltmek Açısından Faydaları

Hızlı bir enerji desteğine ihtiyacınız olduğunda, karpuz çekirdeklerinin tek bir fincanındaki kaloriler bile metabolizmayı başlatabilmekte ve vücuda ihtiyaç duyduğu kaynakları sağlayacak kadar güçlü bir kaynak görevi görmektedir. Ancak, sık ve yoğun tüketilen karpuz çekirdeklerinin kilo alımını hızlandırdığı bu nedenle de aşırıya kaçmanın mantıklı bir hareket olmayacağının altının çizilmesi gerekmektedir.

Bağışıklık Sistemi Açısından Faydaları

Bir dizi karotenoidler, antioksidanlar ve B-ailesi vitaminleri ile bu tohumlar bağışıklık yanıtını iyileştirebilmekte ve bağışıklık sistemi üzerindeki baskıyı en aza indirebilmektedir. Antioksidanlar, serbest radikallerin olumsuz etkilerine karşı korurken, oksidatif stresi azaltmakta, kanser ve kalp hastalıkları da dahil olmak üzere çeşitli kronik hastalıklara yakalanma riskinizi en aza indirmektedir.

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: karpuz çekirdeği, karpuz çekirdeği faydaları, kurutulmuş karpuz çekirdeği, kavrulmuş karpuz çekirdeği
Mart 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR