Kedi Otu Kökü Nedir? Faydaları Nelerdir?

Kedi Otu Kökü Nedir? Faydaları Nelerdir?

Kedi otu kökü geleneksel tıpta geçmişten beri kullanılan şifalı bir bitkidir. Eski Yunanlıların tedavi yöntemlerinde kullandıkları kedi otu kökü uyku verici bir etkiye sahiptir. Çiçekleri parfüm yapımında kullanılan kedi otunun kökleri menopoz, adet öncesi sendrom, baş ve kas ağrıları için iyileştirici etkiye sahip olmaktadır.

Güçlü bir bitki olmasının yanı sıra güçlü bir kokuya sahip olan kedi otu, Asya ve Avrupa’da yetişir.  Kedi otunun pembemsi çiçeklerinin kokusu güzeldir. Bu bitki özellikle uyku ilacı yapımında kullanılır. Aktarlarda toz ya da kurutulmuş olarak yer alan kedi otu kökü en çok çay biçiminde tüketilmektedir.

Kedi Otu Kökü Neye İyi Gelir?

Uyumaya Yardımcı Olur

Kedi otu kökünün en önemli faydası, uyku düzensizliğinin ortadan kaldırılmasını sağlamaktır. Doğru bir takvim düzenlendiğinde kısa süre içinde yaşanılan uyku problemini ortadan kaldıracaktır.

Endişe ve Anksiyete Giderici

Endişe insanın sinirlerinin bozulmasına, düşüncelerinin yavaşlamasına ve kendini gergin hissetmesine neden olan doğal bir durumdur. Bazı durumda endişe iyidir, ancak süreklilik ve abartılı olduğunda kişinin sosyal yaşamını önemli derece de etkiler. Kedi otu ise kişinin bu hallerinin normale dönmesini sağlar.

Kalp Sağlığını Destekler

Kalp sağlığını olumsuz etkileyebilecek pek çok şey vardır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi endişe ve sinirlilik haline iyi geliyor olması kalbin korunmasında önemli bir katkı sağlayacaktır. Düzenli olarak tüketilmesi durumunda tıbbi birçok sorunun da üstesinden gelinmiş olacaktır.

Adet Düzensizliğini Giderir

Kadınların adet düzensizlikleri onların psikolojik olarak da sorun yaşamasına neden olur. Adet düzensizlikleri kadınlardaki hormonların düzenli ve dengeli çalışmamasından kaynaklanır. Kedi otu ise bu dengeyi normale döndürerek adetle ilgili sorunların ortadan kaldırılmasını sağlar.

Çocuklarda Odaklanmayı ve Konsantrasyonu Artırır

Okul çağına gelmiş çocukların zihinsel gelişimi çok önemlidir. Kedi otu beyne faydalı olduğundan çocukların gelişim sürecini hızlandırır ve okul hayatında daha başarılı olmasını sağlar. Belli bir yaşın altındaki çocuklarda kullanımı gerekir.

Stres ile Mücadeleye Eder

Stres özellikle şehir hayatı yaşayan pek çok insanın mağdur olduğu bir konudur. Herkes stresli dönemler yaşayabilir, ancak bazıları bu süreci başarılı bir şekilde atlatamaz. Kedi otu tüketen kişiler ise stres yaşamadığından dolayı yaşamlarını daha keyifli hale getirebilirler.

Beyin Sağlığına İyi Gelir

Yapılan araştırmalara göre, kedi otu kökü beyne büyük fayda sağlar. Özellikle problem çözme ve hızlı düşünme konusunda destekleyicidir.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: kedi otu kökü, kedi otu kökü nedir, kedi otu kökü faydaları
Haziran 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR