Kestane Balının 10 Mucizevi Faydası

Kestane Balının 10 Mucizevi Faydası

Türkiye’de bulunabilen özel bal türlerinden biri olan kestane balı, Karadeniz Bölgesi’ni de dünyaya tanıtmıştır.  Karadeniz bölgemizde yetişen ve bu bölgenin doğal bitki örtüsünden kaynaklı oluşan kestane ağaçlarından elde edilen bal, kolay bozulmadığı gibi oldukça da lezzetlidir.

Mayıs ve nisan aylarında kestane ağaçları çiçek açmaya başlar. Arılar ise bu ağaçların çiçeklerinin özlerini toplayarak bal üretimini yapar. Kestane balı halk arasında acı bal olarak da bilinir. Kokusu kestaneye benzeyen balın insan sağlığına faydasını anlatmaya başlamadan önce bebeklere verilmemesi konusunda da önemli bir uyarıda bulunalım.

Kestane Balını Kimler Tüketmemelidir?

  • Bebekler,
  • Şeker hastaları,
  • Polen alerjisi olanlar,
  • Polikistik over hastalığı olanlar,

Kestane balı günde en fazla 1 kaşık olarak tüketilmesi gerekir. Bu şekilde vücuda daha faydalı olacaktır. Aşağıda kestane balının 10 faydası belirtilmiştir.

Mide Rahatsızlıklarına İyi Gelir

Midemiz yediklerimizden etkilenen bir organımızdır. Bazı gıdalar ise midede birtakım rahatsızlığa neden olur. Düzenli olarak kestane balı tüketen kişilerin midesi daha rahat olur.

Bağışıklık sistemini Güçlendirir

İçeriğinde bulunan B ve C vitamini, mineral ve demir sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.

Kasları Güçlendirir

Vitaminler kasların güçlenmesi için önemlidir. Kestane balının içinde bulunan vitaminler kasları güçlendirmede önemli bir rol oynar.

Boğaz Ağrısına İyi Gelir

Günde 1 kaşık kestane balını ılık suyla tükettiğinizde boğaz ağrısına ve öksürüğe iyi gelir.

Sindirimi Düzenler

Kestane balı ılık suda eritilip tüketildiğinde bağırsakların düzenli ve dengeli bir şekilde çalışmasını sağlar.

Yanıklara İyi Gelir

Yanıklara öncelik tıbbi tedavidir. Tıbbi tedavinin sona ermesinin ardından iz kalmış bölgeye kestane balı sürüldüğünde yara izinin kalmaması sağlanmış olur. 

Solunum Enfeksiyonları

Kış mevsiminde yaygın görülen solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Düzenli kestane balı tüketen kişilerin grip ve nezleye yakalanma olasılıkları daha düşüktür.

Öksürüğe İyi gelir

Kuru öksürük tedavisinde kullanılır. 

Ağrı Kesici Özelliğe Sahiptir

Ağrı duyulan bölge üzerine 1 yemek kaşığı kestane balı sürüldüğünde ağrının giderilmesi sağlanır.

Cilt Güzelliği Sağlar

Kestane balı antioksidandır. İçeriğinde bulunan maddeler sayesinde hücre yenilemesini destekleyerek cildin daha güzel görünmesini sağlar.

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: kestane balı, kestane balının faydaları nelerdir, kestane balonun 10 mucizevi faydası, kestane balını kimler tüketebilir
Temmuz 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR