Kilis Karası Üzüm Kurusunun Yararları

Kilis Karası Üzüm Kurusunun Yararları

Siyah üzüm, kadife renginde ve tatlı bir lezzete sahiptir. Antioksidan etkiye sahip olan siyah üzüm yaş ya da kuru olarak her mevsimde tüketilebilir. Siyah üzümün tarihi çok eski yıllara kadar dayanır. Türkiye, Yakın Doğu ve Avrupa’nın birçok ülkesinde elde edilir.

Kilis karası üzüm halk arasında siyah çekirdekli üzüm olarak bilinir. Kilis karası üzüm kurusunun vücuda önemli katkıları vardır. Karbonhidrat içeriği sayesinde iyi bir enerji deposudur. Kilis karası A, B1, B2, C vitamini ve mineraller içermektedir.

Kilis Karasının Faydaları

Kalbi Korur

Siyah üzüm yüksek kan basıncı, bel çevresinde bulunan yağların eritilmesi, iyi huylu kolestrol ve tip2 diyabet konusunda organları korur. Damarlardaki kan akışını düzenlerken içinde bulunan maddeler kalp kaslarının korunmasını ve damar sertliğini engeller.

Gözlere Faydalıdır

Göze faydalı olan siyah üzüm görmeye yardımcı olur. İçeriğinde bulunan Lutein ve Zeaksantin maddeleri retinanın korunmasını sağlayarak görmenin daha kaliteli olmasını sağlar.

Kansere Karşı Koruyucudur

Meme kanseri başta olmak üzere her türlü kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. Anti-mutajenik ve antioksidan özelliği sayesinde kanserli hücreleri yok eder. Kilis karası üzümün kabuğu ve çekirdeklerinin ayrı faydaları vardır. Göğüs ağrısı, prostat, kolon, mide, tiroid ve pankreasa iyi gelir.

Beyin Fonksiyonlarını Güçlendirir

Kilis karası siyah üzümün beynin fonksiyonlarının artmasında da önemli bir etkisi vardır. İçeriğindeki maddeler hafızanın güçlenmesine ve konsantrasyonun artmasına neden olur. Migrene iyi gelir ve ağrıların azaltılmasına yardımcı olur.

Diyabet Riskini Önler

İnsülin dengesini korur, şeker hastalığının önlenmesine yardımcı olur. Üzümde bulunan Pterostilbene maddesi kandaki şeker seviyesini düşürür.

Saçları Korur

Kafa derisinde daha iyi kan dolaşımı sağlayarak erken beyazlayan saçların yeniden siyahlaşmasını sağlar. İçeriğindeki E vitamini sayesinde saç hücrelerinin sayısını artırır. Saç büyümesini hızlandırarak saçların köklerini güçlendirir.

Bağışıklık Destekleyici

İçeriğinde bulunan C, K ve A vitaminleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesinde yardımcı olur. Kabızlık, hazımsızlık ve böbrek sorunlarının tedavisinde etkilidir.

Cildi Korur

Antioksidan etkiye sahip olan kara üzüm, koyu renkteki lekelerin yok edilmesini sağlayarak kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur. İçeriğindeki C vitamini ciltteki hücrelerin yenilenmesini sağlarken, E vitamini cildin nem dengesini korumasını sağlar.

Doğumu Kolaylaştırır

Hamile kadınlarda rahmin büyümesini desteklediğinden daha rahat bir doğum gerçekleşmesini sağlar.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: kilis karası üzüm, kilis karası üzüm kurusu, üzüm kurusu, kilis karası
Nisan 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR