Kırmızı Mercimeğin Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Kırmızı Mercimeğin Faydaları Nelerdir - Neye İyi Gelir

Mercimek, siyah, kahverengi, sarı, kırmızı veya yeşil olmak üzere çeşitli boyut ve renklerde olan küçük yuvarlak baklagillerdir. Mercimeğin mutfaktaki lezzeti kadar insan vücudunda da önemli birtakım işlevleri vardır. Aşağıda sağlığa faydaları belirtilmiştir.

Mercimeğin Sağlığa Faydaları

Kırmızı mercimeğin yağ oranı düşüktür, besleyicidir ve isteyen herkesin kolayca alabileceği bir fiyatı vardır.

Polifenol İçerir

Polifenoller, kalp hastalığından kansere kadar vücuttaki zararlı tüm ajanlara karşı savaşan aktif bileşiklerdir. Mercimeklerde bulunan polifenoller, antioksidan, antibakteriyel ve antidiyabetik özelliğe sahiptir. Yapılan araştırmalara göre mercimek yiyen kişilerin daha düşük kolesterol düzeylerine sahip olabileceğini ve meme kanseri riskinin azaldığı tespit edilmiştir.

Protein Açısından Zengindir

Bir fincan kırmızı mercimek en az 18 gram protein içerir. Bu da demek oluyor ki, bu oranda besini almak için bir kutu nohut yemeniz gerekir.

Demir İçerir

Bir fincan mercimek 6,5 miligram demir içerir.  Bu da bir insanın tüm gün boyunca ihtiyacı olan demir miktarına denktir. Demir, vücuttaki oksijenin pompalanmasını sağlamak için çok önemlidir. Eğer kişi yeterince demir almazsa bu durumda kan akışı yavaşlar ve kansızlık meydana gelir.

Lifle Doludur

Bir porsiyon mercimek yediğinizde günlük lif ihtiyacınızın yaklaşık olarak %20’sini karşılamış olursunuz. Sizi gün içinde tok tutacağından dolayı zayıflama konusunda da oldukça etkilidir.

Kemikleriniz İçin İyidir

Kemik sağlığı söz konusu olduğunda, süt yüklü ürünler dikkatleri üzerine çeker. Oysaki mercimek fincan başına 35 gram kalsiyum ile harika bir seçenektir. Bu özellikle vegan beslenenler için fayda sağlar.

Folik Asit Kaynağıdır

Folik asit, her zaman alınması gereken önemli bir besindir, ancak özellikle hamileyken daha çok ihtiyaç duyulur. Yeterli miktarda folik asit alınmadığında bebeklerde ciddi sorunlar meydana gelebilir.

Magnezyum İçeriği Yüksektir

Uyumakta zorluk çekiyorsanız, stresli veya aşırı çalışıyorsanız, vücudunuz düzenli olarak magnezyum tüketimine ihtiyaç vardır. Mercimeğin içerisinde önemli derecede magnezyum olduğundan dolayı vücudunuzun dinlenmesinde önemli bir rol oynar.

Mercimek Yemenin Yan Etkileri Var mı?

Mercimeğin bilinen çok büyük zararı yoktur. Ancak lifli gıdalara karşı alerjiniz varsa mercimek yememeniz sizin için doğru tercih olacaktır.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: kırmızı mercimek, kırmızı mercimeğin faydaları, kırmızı mercimek nedir, mercimek
Ağustos 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR